Uitreiking Dutch Blues Awards een driedelige opsteker voor The Veldman Brothers

Tekst & Foto’s: Tom Moerenhout

Iedereen heeft zijn eigen favoriet; bij het toekennen van de Dutch Blues Awards zijn de meningen in het publiek altijd verdeeld en worden er soms pittige discussies gehouden.

Men zegt dat het nu eenmaal zo is dat degene met de grootste achterban (aantal internet-stemmen) naar huis gaat met een award, boze tongen beweerden zelfs dat er een groep was geweest die via hun Facebook een gitaar in de verloting hadden om hierdoor een groot aantal stemmen te kunnen vergaren…

Niettemin de stemmen waren geteld en de Dutch Blues Awards 2012 werden uitgereikt: Bennie Veldman (foto) ging als beste bluesharp- en keyboardspeler naar huis met 2 prijzen, zijn broer Gerrit Veldman mocht een award meenemen als beste gitarist.

Bennie Veldman

De dertig jarige “Juke Joints” viel dit keer de beurt als beste band, de award voor beste vocalist(e) ging naar Mattanja Joy Bradley (foto onder), die van beste drummer naar Jody van Ooijen, Patrick Obrist werd uitgeroepen tot beste bassist en Kevin de Harde en Micha Sprenger aka ”The Damned and Dirty” kregen van de Jury een award voor de beste CD.

De “Keeping The Blues Alive”- award ging dit keer naar de organisatie van Moulin Blues uit Ospel en de op 26 januari 2002 overleden Bluespromotor Martin van Olderen werd postuum opgenomen in de Hall of Fame van de Dutch Blues Foundation; van Olderen organiseerde vanaf eind jaren zestig Bluesoptredens en -festivals met de Nederlandse Blues en Boogie Woogie Organisatie

Mattanja Joy Bradley

Presentator Rob van Elst was weer achter de (draadloze) microfoon te vinden en verbaasde de toeschouwers om een onverwachte duik vanaf het podium te nemen toen hij struikelde over het snoer van één van de monitors. Gelukkig voor hem en de voor het podium staande en in grote getalen aanwezige aantal fotografen is het allemaal goed afgelopen.

Buiten de perfecte optredens van The Juke Joints, The Veldman Brothers en King Mo werd er ook in een verrassende akoustische bezetting gemusiceerd door Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam van Barrelhouse en Mattanja Joy Bradley met Lidewij Veenhuis op de mondharmonica.

De avond werd afgesloten met verschillende Jamsessions van een aantal genomineerden zoals mondharmonica-speler Kim Snelten maar ook met een aantal winnaars onder leiding van Robert Fossen.

Als speciale gast gaf de Amerikaanse zangeres Karen Lovely haar bijdrage als Blues-shouter en kampioen gezichten trekken, de bijgaande foto’s van het gehele gebeuren spreken boekdelen.

Tot september bij de Dutch Blues Challenge.

Fotoverslag : https://plus.google.com/photos/102364480692950796408/albums/5867020513773290385


Ook op Blues Magazine ...