De Rotterdamse Blues sociëteit L’esprit heeft veel kenmerken van een juke joint en daarnaast is het rustig gelegen net buiten een woonwijk met veel parkeerplaats. De U-vormige bar is misschien nog wel groter dan het podium of is het toch andersom! In ieder geval is er ieder weekend live muziek en dat de sociëteit gewaardeerd wordt blijkt door de uitreiking van de ‘Keeping the Blues alive award’ in 2014.

Dudley Taft
Bluessocieteit L’ Esprit, Rotterdam
5 mei 2018

Tekst en foto’s: Dirk van den Heuvel. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Zoals altijd is het ook vanavond aardig druk met 75 bezoekers. Dit in combinatie met het prachtige zomerse weer geeft een hoge binnentemperatuur. Dudley Taft trekt zich daar weinig van aan en houdt zoals altijd zijn hoed en donkere bril op.

Het is 5 mei 2018. Terwijl wij in Nederlander onze vrijheid vieren, kreeg Dudley Taft te horen dat zijn moeder is overleden. Ondanks dat hij buiten het concert om zijn verhaal kwijt wil, is er tijdens het optreden niets van te merken of het moet de gedrevenheid zijn waarmee hij zijn blues(rock) speelt.

De twee sets die hij vanavond speelt, bestaan uit een combinatie van eigen werk en covers van door hem geliefde artiesten (denk daarbij o.a. aan Freddie King). Samen met zijn uitstekende band bestaande uit de Amerikaanse bassist Kasey Williams en de Ier Marty McCloskey op drums laten ze geen noot vallen.

Het geluid is goed en voor sommige misschien iets te hard waardoor zijn soulvolle stem iets ten ondergaat. Daarentegen is zijn gitaar duidelijk te horen en daar komen we voor. Het is voornamelijk zijn Fender die hij gebruikt ten opzichte van zijn Gibson. Vreemd is het eigenlijk dat Dudley Taft nog nooit op Ribs and Blues heeft gestaan. Hij zou het daar zeker goed doen.

Concluderend een heerlijk avondje bluesrock in Rotterdam waar iedereen maar eens een keertje langs moet gaan voor een goede sfeer, live muziek en een biertje.


Ook op Blues Magazine ...