Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones
‘Keeping The Blues Alive’
Zaal Thijssen, Vlierden
22 februari 2015

Tekst en foto’s: Leo Gabriels, i.s.m. Bluesbreeker.nl
Voor alle foto’s zie album Doghouse Sam & His Magnatones

We worden al rond de middag door Theo Brouwers van KeepingTheBluesAlive.nl via mass mail erop geattendeerd dat Doghouse al gearriveerd is en dat we maar vlug naar Vlierden moeten komen, dus dat hebben we maar gedaan. Na de traditionele begroeting van “hoi, hallo, hoe gaat ie “, kus kus en we zijn al 20 minuten verder .. mijn fototas langs die van collega Jack Kok geplaatst en het gereedschap, wat al aardig aan het verslijten is, in positie gelegd.

The Doghouse gaat open en de drie muzikanten, die volgens DHS. Celis niet zo gewend zijn op op zondagmiddag te spelen, betreden het podium. Op gitaar en vocals Wouter Celis, Franky Gome achter de trommels en Jack ‘Fire’ O Roonie aan de upright bass. Wouter Celis zou ook een goede cabaretier kunnen zijn. Ik hou van het accent en van zijn humor, ook van zijn collectie ‘dure’ gitaren en de muziek van DHS.

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones

Dat meerdere mensen hiervan overtuigd zijn, blijkt wel uit het feit dat Doghouse Sam & His Magnatones de Belgium Blues Challenge hebben gewonnen in 2014. Op 13 en 14 maart 2015 zullen zij en heel veel andere muzikanten uit andere landen, België vertegenwoordigen op de European Blues Challenge in Brussel. De Leif de Leeuw band vertegenwoordigt Nederland. Wouter is daar nuchter onder en laat het op zich afkomen zegt hij. De recensies van hun in 2014 uitgebrachte tweede cd ‘Knock Knock’ zijn goed ontvangen. Een aanrader dus om eens te beluisteren en wellicht aan je cd collectie toe te voegen .

Doghouse Sam "Knock Knock" teaser 2014 -

Songs als: Scratch And Lie, I’m Ready, het mooie country nummer Road, de zijstap naar New Orleans met Est Faith, Doghouse Boogie en vele andere passeren de revue onder het genot van de bitterballen. Het is een energiek optreden van deze heren. Op een gegeven moment mag zelfs Jack O Roonie even weg achter zijn bas en krijgt hij een snelcursus gitaarspelen. Wouter legt zijn vingertjes op de goeie plaats en hoppa! Verdomd, het klinkt nog aardig ook moet ik zeggen…

Maar wat gaat de tijd dan hard. En dan is het tijd om ons weer huiswaarts te begeven, maar eerst nog eentje pakken in het gezellige bruin café langs de zaal en daar ziet iemand dat mijn lampen van mijn auto nog aan staan. Dit was al een keer afgeroepen en iemand riep “die gaan vanzelf uit !!” Inderdaad…maar dank zij Huub en Wout zijn we toch weer thuis gekomen en kunnen we ons weer gaan opmaken voor het volgende optreden van Keeping The Blues Alive.nl in Vlierden. Dan zal Shawn Pittman and band (USA) het podium betreden. Meer info vindt u op www.keepingthebluesalive.nl .

Website Doghouse Sam

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones

Doghouse Sam & His Magnatones

Voor alle foto’s zie album Doghouse Sam & His Magnatones


Ook op Blues Magazine ...