Danny Bryant’s Red Eye Band
support – The Bluesbones
Gompelhof, België
28 juli, 2012

Foto Verslag: Danny Bryant’s Red Eye Band - Gompelhof Belgie, 28 juli 2012

Tekst & Video’s: Walter Vanheuckelom

Ondanks het mooie weer en het jaarlijkse verlof waren er toch weer heel wat mensen afgezaktnaar de place to be als het om goeie muziek gaat. Namelijk naar het Gompelhof in Mol-Gompel.

Het voorprogramma werd verzorgd door The Bluesbones. Deze band speelde hun 2de life optreden in deze club en hebben al heel wat bewonderaars. Het gaat heel vlug voor deze beloftevolle band, want in september zou er al een eerste cd op de markt komen.

Zanger, songwriter en tevens drijvende kracht achter deze band is Nico De Cock.Net als hij hebben de meeste andere bandleden al in diverse andere groepen gespeeld. Behalve Stef Paglia hij is een jongeman die zijn sporen aan het verdienen is bij deze band. Hij is 18 jaar nog maar een paar jaar met de gitaar bezig maar dat zou je zeker niet zeggen als je hem bezig ziet en hoort. Beluister de jam maar die hij doet met Danny Bryant.
The Bluesbones is een band zie zeker een mooie toekomst in het verschiet heeft en dankzij mensen als Jo Mast van het Gompelhof de kans krijgen om hun mooie eigen muziek aan een breder publiek te laten horen.

Dan het hoofdprogramma. Danny Bryant voorstellen hoeft al zeker niet meer. Deze gitaarvirtuoos draait al meer dan 10 jaar mee in het circuit en heeft in Belgie al bijna in iedere blueszaal of festival op het podium gestaan. Verleden jaar heeft hij in Rosmalen nog een geweldige live DVD en cd opgenomen. Een aanrader voor iedereen die van goed en fijngevoelig gitaarspel houd. Stevige bluesrock afgewisseld met heel mooie ballads met prachtige gitaarsolo’s dat is al jarenlang het handelsmerk van DannyBryant. Ook zijn ritmesectie waar hij nu mee toert gaat al jaren mee. Trevor Barr op drums en vader Ken Bryant aan de bass.
Gisteren in het Gompelhof was het beetje een birthday gig omdat Danny (net als zijn moeder trouwens) afgelopen donderdag jarig waren. Het was weer echt genieten zowel voor de band als voor het publiek. Danny was blij dat hij na anderhalf jaar eindelijk nog eens in deze zaal stond. Danny begon dadelijk met één van zijn ijzersterke songs namelijk de titelsong van zijn laatste studio “Just as i am “ en had zo al dadelijk het publiek op zijn hand. Danny heeft inmiddels al verschillende cd’s gemaakt en heeft zodoende voldoende keuze om te kiezen. Vanavond speelde hij het heel mooie en
gevoelige” For the love of angels” en de Bob Dylan cover “Girl from the North Country”.Het energieke “Heartbreaker “ en John Hiatt’s cover “Master of disaster”.De covers die Danny speelt,speelt hij niet klakkeloos na maar geeft ze een eigen versie. Naar het einde toe vroeg Danny de jonge gitarist Stef (Bluesbones) mee op het podium voor een jam,wat deze heel graag deed en Jo (van het Gompelhof) deed glunderen. Het resultaat mag er best wezen. Twee gitaarvirtuozen tegen elkaar op,je zou voor minder duimen en vingers aflikken. Bekijk het resultaat maar op bijgevoegd filmpje.

Daarna liep de avond stilletjes aan op zijn einde maar er kwam nog een hele mooie en lange versie van “The last goodbye” en het door iedereen meegezongen “Knockin’on heavens door”.Nog twee keer kwamen Danny,Ken en Trevor terug eerstvoor “Good time women” en daarna nog eens voor “Tell me”. Het was weer een mooie avond daar in het Gompelhof.Volgende week komt Chili Willy langs in het Gompelhof.Afspraak zondag 5 Augustus om 17 uur. Tot dan.


Ook op Blues Magazine ...