Culemborg Blues 2016 sfeerfotos-

Culemborg Blues 2016
Binnenstad Culemborg
27 augustus 2016

Het is de 4e zaterdag in augustus en op deze tropisch warme en zonovergoten dag vindt alweer de 23e editie van het (gratis) Culemborg blues festival plaats in de historische binnenstad van het mooie stadje aan de Lek.

Culemborg Blues, een van de grootste buitenfestivals van Nederland, wordt zoals altijd gehouden op verschillende buitenpodia en in kroegen. Ook dit keer schotelt de organisatie het publiek een spannend programma voor met artiesten uit binnen- en buitenland. In totaal staan er twintig bands op de zeven podia, waarvan vier buiten en drie in een café.
Tussen 14.00 en 01.00 behoort Culemborg toe aan de BLUES!

Line-Up: Borgers & The Young Retro’s, Leif de Leeuw Band, Lachy Doley Group, Ruben Hoeke Band, Phil Bee’s Freedom, Travellin’ Brothers, Ian Siegal Band, Kids In The Blues, Southern Avenue, The Blues Overdrive, the TWO, Little Steve & The Big Beat, Meena Cryle & The Chris Fillmore band, La Bomba, Busted Feet, Black Hammer Voodoo, The Tightropes, The Bluetails, Big Bo, Hoodoo Monks & the Black Mambo Boogie.

Het is onmogelijk alle optredens te zien en te beschrijven. Dit beknopte sfeerverslag hoopt, door middel van de vele foto’s, een goed BEELD weer te geven van dit gezellige en drukbezochte festival.

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman. Alle foto’s zie album Culemborg Blues 2016
Bekijk ook de, prachtig door William Lindner samengestelde, video-afspeellijst.

Culemborg Blues 2016 sfeerfotos-5

Klokslag 14.00 klimt John van Empel, ik mag wel zeggen het gezicht van Culemborg Blues, het podium op om het festival te openen. Helaas blijkt dat de bus van openingsact, saxofoonheld Bertus Borgers en zijn Young Retro’s, met autopech langs de A2 staat. Improviseren dan maar en met enige vertraging openen, in ietwat aangepaste vorm, Bertus en kornuiten het festival met verve!
Ondertussen staat de jeugd (en dus de toekomst) op het Five Stars Casino Stage aan de Varkensmarkt, met de Kids In The Blues ook klaar en geven daar een schitterend staaltje van hun kunnen weg. Het publiek, waaronder natuurlijk vele trotse ouders, steekt hun bewondering niet onder stoelen of banken. En zo zien we dat graag, chapeau!

Kids In The Blues (2)

De stad druppelt daarna langzaam vol met bluesminnend publiek uit het gehele land en rondom de diverse podia is het gezellig en druk. Ook dit jaar is alles weer tip-top voor elkaar! Er zijn leuke standjes met hebbedingetjes, eet-en drinktentjes, het geluid is uitstekend en de bands niet minder. Werd er vorig jaar nog geroepen om minder rock en meer blues, daar zal dit jaar niets meer van te horen zijn.

Het programma is uitermate afwisselend en bevat Blues in al haar variëteiten. Vandaag wordt onze geliefde muziekstijl flink vertegenwoordigd door menig winnaar(s) van de diverse Blues Awards en Blues Challenges, op zowel nationaal als internationaal niveau! Zo zien we natuurlijk een aantal van Neerlands beste bluesbands, maar ook erg verrassend zijn bands zoals The TWO, de Lachy Doley Group, The Blues Overdrive en Southern Avenue, die min of meer voor het eerst in Nederland spelen. Niet alleen het publiek maar ook de bandscouts hebben weer genoeg indrukken opgedaan.

Southern Avenue (5)

The Blues Overdrive (3)

Het publiek (het lijkt iets minder dan in voorgaande jaren trouwens) steekt zijn waardering niet onder stoelen of banken en de sfeer in de binnenstad is weer van grote klasse. Heerlijk weer, goede muziek, blije gezichten en enthousiaste bands die zich in het zweet werken om een goede performance neer te zetten. En dat lukt ze! Hilarisch is het moment als de Australische Hammond tovenaar Lachy Doley besluit om het publiek ietsje af te koelen met een heuse regen van IJSJES! Maar liefst 250 raketjes vliegen door de lucht en worden dankbaar opgevangen door de verraste menigte!

Lachy Doley Group (10)

Phil Bee's Freedom

Enkele angstige momenten vinden plaats rond 20.30 uur als tijdens het optreden van Phil Bee’s Freedom, de bliksem inslaat op de bliksemafleider van het nabije stadhuis. Het festival wordt kort stilgelegd maar als alles veilig blijkt, betreed Phil met zijn band wederom het podium om hun concert op uitstekende wijze te vervolgen. De Markt stroomt al snel weer vol en onder het genot van nog steeds tropische temperaturen, worden we daarna nog getrakteerd op een machtig staaltje Mediterrane passie en vuur van de Spaanse Travellin’ Brothers, voordat het festival wordt afgesloten door Ian Siegal en zijn band.

The Travellin' Brothers

The Travellin' Brothers (5)

Ian Siegal Band (2)

De organisatie van Culemborg Blues 2016 kan terugkijken op een prachtig geslaagd en zeker geen mosterd-na-de-maaltijd festival! Wij spreken onze grote waardering uit voor het uitstekende team van vrijwilligers die het ieder jaar flikt dit prachtige (en gratis) muziekfestijn te organiseren.
Tot volgend jaar op zaterdag 26 augustus 2017!

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (2)

Ruben Hoeke Band (5)

Leif de Leeuw Band (8)

The TWO (3)

Southern Avenue (2)

Leif de Leeuw Band (9)

Lachy Doley Group (9)

Borgers & The Young Retro's (2)

Little Steve & The Big Beat

Ruben Hoeke Band

The TWO

Ian Siegal Band (6)

Voor alle foto’s, zie album Culemborg Blues 2016


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.