Het nieuwe Cool Buzz label trapt af met label night en CD-presentatie van Cuban Heels.


Foto Credits : Bert Vethaak

HELLENDOORN- Afgelopen zaterdag 26 maart stond de Lantaarn te Hellendoorn in het teken van platenmaatschappij Cool Buzz welke onlangs een overname ondervond door het Zwolse Goomah Music BV. Cool Buzz is een kwaliteits label voor rauwe alternative blues en roots muziek. Tevens stond deze avond ook in het teken van de band Cuban Heels die hun 4e CD genaamd “Gritbag” presenteerde voor een goed gevulde Lantaarn. Het album ligt vanaf afgelopen vrijdag in de winkels. Verder waren er optredens van The Rhythm Chiefs en de Zweed Daniel Norgren. Voor meer informatie kijk op www.coolbuzz.nl.

Foto Verslag Cool Buzz Labelnight in de Lantaarn te Hellendoorn, 26 Maart 2011

De avond werd geopend door jonge honden The Rhythm Chiefs uit Dordrecht. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar zijn ze de jongste bluesband van Nederland. Ondanks hun leeftijd maken zetten ze een performance neer alsof ze al jaren gepokt en gemazeld zijn. Ze spelen vrij traditionele blues met veel swing invloeden en hebben duidelijk veel plezier op het podium.

Foto Verslag Cool Buzz Labelnight in de Lantaarn te Hellendoorn, 26 Maart 2011

Als tweede act treedt de boomlange Zweed Daniel Norgren aan. Doorgaans alleen op het podium, is hij nu vergezeld door een contrabassist en zo nu en dan een organist en zet Daniel een set neer met rauwe doorleefde levensliederen. Een knap staaltje multi-tasking, want naast een zeer intens zang – en gitaarspel beroert Daniel ook, met handen  en voeten, de drums. Zijn muziek heeft veel weg van de  rammelige dronkemans liederen van Tom Waits. Met een zeer doorleefde stem en dito uiterlijk

Tenslotte was het de buurt aan Cuban Heels voor wie deze avond extra bijzonder is, want het is tevens hun CD-presentatie van Gritbag.

Fans van de ultieme, rauwe garageblues hebben lang moeten wachten op het nieuwe Cuban Heels album. Het is het wachten echter meer dan waard geweest, want met “Gritbag” levert de band waarschijnlijk zijn beste, meest gevarieerde album ooit af. Alles leek in elk geval op z’n plaats te vallen toen Mischa den Haring de gitaar overnam van Rico Gerfen. Met deze doorstart blijft het  garageblues monster bestaan en is het levendiger dan ooit. Cuban Heels blijft een unieke band in de Nederlandse bluesscene en ver daarbuiten. Dat bewijzen ze ook vanavond weer door een zeer dampende set neer te zetten, waarbij de gehele nieuwe plaat gespeeld werd. De urgentie en drift maakt de band rauwer dan ooit. Na een goed uur sloten ze de set af met een oud nummer en cover van The Red Devils. Al met al een geslaagde kick-off van het nieuwe Cool Buzz voor een goed gevulde Lantaarn.

Foto Verslag Cool Buzz Labelnight in de Lantaarn te Hellendoorn, 26 Maart 2011


Ook op Blues Magazine ...