The Juke Joints (press)

Ingestuurd verslag door Mariska van Swaal

Om 20.00 uur kwamen we aan bij de Piek in Vlissingen waar ontzettend veel bekende gezichten te zien waren. Allemaal mensen die we regelmatig tegenkomen bij Juke Joints optredens en allemaal zin hebben in een feestje. Ook de mannen van de Juke Joints stonden hier en daar te praten met de fans.

Om half tien kwamen Peter, BoogieMike, Derk en Sonnyboy het podium op. Daarnaast kwam ook Roland Bakker het podium op, die de mannen muzikaal zal bijstaan op Hammond. De band werd aangekondigd door een fan die altijd aanwezig is, Johny uit Sluiskil. En toen ging het gas er op. De mannen begonnen met Heart on Fire, (genoemd naar de gelijknamige cd). De sfeer zat er direct lekker in en de voetjes gingen al van de vloer. De eerste set hebben ze de nummers gespeeld van de nieuwe schijf en zo ook het prachtige slowblues nummer Nataly. Dit nummer zorgt voor de nodige kippenvel en dat hadden meer mensen in de zaal, je kon een speld horen vallen. Dat is het mooie van de Juke Joints, het repertoire loopt uit een van stampende blues tot gevoelige luisterliedjes. Het mooie is dat ze ook geweldig in staat zijn om hun publiek hier volledig in mee te nemen, mooi om te zien.

Toen kondigde Peter Kempe even een break aan, onder het mom van “wij zijn al oude mannen, we moeten even pauzeren” wat een hoop gelach opwekte in de zaal. Het was ook wel begrijpelijk want de temperatuur was al aardig opgelopen in de zaal.

Na de pauze kwamen ze terug en hebben ze veel werk gespeeld van eerdere CD’s. Heerlijk om de prachtige Rory Gallagher nummers Calling Card en The Loop weer eens te horen en daarnaast This is it en Going to Chicago van het album hiervoor. Wat hebben ze toch veel gave nummers!

In de tweede set was er totaal niets te merken dat het “oude mannen” zijn, ze gaven een partij gas, niet te geloven. De tent stond volledig op z’n kop! Ook de bijdrage van Roland Bakker was fantastisch, het klonk geweldig!

Rond middernacht stierven de laatste noten weg en was deze fantastische avond voorbij. Ik heb de Juke Joints al vele malen zien optreden en het blijft elke keer weer een feestje. De muziek die ze maken, de lol die ze onderling hebben en de vriendelijkheid en toegankelijkheid naar het publiek, dat alles zijn de ingrediënten voor een geweldige bluesband en bluesavond. 32 jaar Joints, daar komen hopelijk nog heel wat jaren bij!

Lees hier de albumrecensie


Ook op Blues Magazine ...