KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mariella Tirotto & The Blues Federation – Album Release Party
Calypso Theater, Wijk Bij Duurstede
20 Februari 2015

Tekst: Jurry Visser / Foto’s: Paul Scholman

In het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede presenteren Mariëlla Tirotto & The Blues Federation hun op 16 november 2014 in Weesp opgenomen live CD. Het enthousiaste publiek, dat op 16 november bij de opnamen aanwezig mocht zijn, is voor het overgrote deel ook in Wijk bij Duurstede weer aanwezig en Mariëlla en haar mannen slagen er in om van deze Album Release Party een echt feest te maken.

Net als tijdens de CD opnamen is de band ook deze keer uitgebreid met percussionist Onny Tuhumena en met hem in de gelederen wijkt de band af van het geijkte blues pad. Drummer John Kakiay en bassist Arno Hagemans vormen de stuwende ritme sectie en Mariëlla’s echtgenoot Heins Greten is een toetsenist die de muziek lekker kan laten swingen. Het resultaat is blues met een flinke dosis funk en jazz, met hier en daar wat soul- en latin invloeden. Mariëlla is bij dit alles de bindende kracht. Ze zingt soms rauw, dan weer ingetogen en met haar performance weet ze het publiek de hele avond aan zich te binden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tijdens de CD opnamen had de net aangetrokken gitarist Loek van der Knaap andere verplichtingen, maar vanavond is hij wel van de partij. Micha Sprenger, die Loek op 16 november verving, mag als speciale gast vanavond ook een aantal nummers meespelen en dat leidt tot enkele spetterende gitaar battles. Hoogtepunt is in dat verband het nummer Playing The Game, waarin beide heren prachtige tweestemmige gitaarpartijen laten horen.

Een andere speciale gast is Michel de Kok. Michel maakte tot medio 2012 deel uit van de Blues Federation en tot genoegen van alle aanwezigen laat hij ons ook vanavond weer genieten van zijn weergaloze mondharmonica spel. Vooral in Too Blind To See krijgen de mensen kippenvel van zijn spel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na ongeveer een half uur spelen wordt officieel het eerste exemplaar van de nieuwe CD ‘Live in Concert’ uitgereikt aan de gastheren van de avond, Arie Verheul en Frans Hoving van Stichting Blues in Wijk. Na het in ontvangst nemen van de CD vertellen zij dat er plannen zijn om in de toekomst vaker CD Release Party’s te gaan organiseren.

De rest van de avond spelen Mariëlla Tirotto & The Blues Federation vrijwel alle nummers van de nieuwe Live CD en daarnaast ook nog een aantal nummers van de eerste twee CD’s. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt maar volgens mij zijn er uiteindelijk vier toegiften gespeeld en dat zegt wel iets over het enthousiasme bij het aanwezige publiek.

Van het hele gebeuren zijn er opnamen gemaakt voor een live DVD. Binnen afzienbare tijd zien we elkaar waarschijnlijk dus wel weer bij de presentatie van een live DVD van Mariëlla Tirotto & The Blues Federation. Ik kijk daar nu al weer naar uit!

Links:
www.tirottoblues.eu
www.bluesinwijk.nl
www.calypsotheater.nl

BLUESinWIJK - Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA


Ook op Blues Magazine ...