fat harry 3

Fat Harry & the Fuzzy Licks – CD Presentatie “Hard Lovin’ Man”
Le Vagabond, Rotterdam
6 Januari 2013

Tekst: Ton Kok / Foto’s: Bert Lek
Voor meer foto’s zie fotoalbum Bert

Jaren geleden was ik op donderdagavond weer eens bij mijn vaste cd dealer Triple J Records in Tiel, toen ene Harold daar een aantal exemplaren kwam afgeven van zijn net verschenen CD “Pentatonic Pleasures”. We zijn inmiddels een kleine acht jaar verder en daar is eindelijk de opvolger, genaamd “Hard Lovin’ Man”.  Een recensie van deze cd is elders op deze site al te vinden.

Op zondag 6 januari was de officiële presentatie van de cd in café Le Vagabond aan de Nieuwe Binnenweg, het hart van het multiculturele gedeelte van Rotterdam. Bij aankomst leek het voor de deur meer een nieuwjaarsreceptie van muzikanten, vrienden en bekenden. Maar zo rond vier uur ging toch iedereen naar binnen en kondigde Bert Lek de band aan. De band was voor de gelegenheid uitgebreid met een lekkere blazerssectie. Op (en voor) het podium stonden: “Fat” Harry van Dorth (gitaar/zang), René Schutte (toetsen), Hasssan Abudaldah (bas) en Jacco van den Heuvel (drums), aangevuld met Jan de Ligt (sax), Floris Windey (trompet) en Yavin Groenewegen (trombone). Even een paar nummers om lekker warm te draaien, alvorens de titelsong van de cd werd gespeeld, waarbij het nog wat drukker werd op het podium met charmante achtergrondzangeressen Denise Londt en Aucilia Do Rosario. Na dit lekker blue eyed soul nummer volgde het officiële gedeelte en ook hier was Bert Lek master of ceremonies. Jan-Peter Klijn, al jarenlang man achter de schermen bij de band, werd bedankt voor al zijn inspanningen en kreeg formeel het eerste exemplaar van de cd overhandigd.

fat harry 2

En hierna was het tijd voor nog een paar nummers met volledige blazerssectie en daarna nog een aantal nummers zonder trompet en trombone. Diverse nummers van de cd kwamen lang, als “As The Years Go Passing By”, “Jealous Man” en “Slippin’ And Slidin’”, waarbij Harry ook nog lekker op de slide-gitaar tekeer ging. Ook nog een enkel oudje van de vorige cd. Met een zeer obscure cover, “7.47” werd voor een bomvolle tent de set tot een climax gebracht.

Maar het was nog niet voorbij, want met muzikanten als John F.Klaver, Bob Fridzema, Patrick Sideburn Obrist, Dave Chavez, Robin van Roon en René van Veen  bleef het nog lang rumoerig in Le Vagabond. De enige aanwezige drummer, Jacco van den Heuvel, werd geplaagd door een virusje, maar bleef van begin tot het eind raak slaan.

Een kroeg vol gezellige mensen en goede muziek. Een betere manier om een zondagmiddag door te brengen is er eigenlijk niet. Een sterke band met een dito cd.

http://www.fatharry.nl/

fat harry 1


Ook op Blues Magazine ...