BluesMotel
CD Presentatie “Built For Comfort”
25 september 2010
Café De Melterij, Wormerveer

Tekst: Frank van Engelen

Het is een uur of 21.15 uur als ik De melterij binnen stap, waar de voorbereidingen grondig hebben plaats gevonden. Het podium stond al helemaal gereed met daarbij een prachtig schilderij van meester Hans Wielaert zijn eigen hand, wat zorgde voor een mooi aanblik.

Het is relatief nog vrij rustig, maar dat veranderde al snel kan ik U zeggen, en vele vrienden, fans en bekenden waren op deze avond af gekomen, Rond een uur of 21.45uur barstte het spektakel los. Vijf Gedreven mannen beklommen het podium en waren vast besloten om te laten zien wie ze zijn, en waarom iedereen de cd gehoord moet hebben.

Meteen knalde Bluesmotel met de titel track van de cd er in Built For Comfort dus, wat ook gelijk al de sfeer weer gaf voor de hele avond. Lekkere Power Chicago. Blues dus.
Het was meteen ook al duidelijk dat deze boys vooral ook een doorbraak verdienen, want de sound is stevig maar wel echt, en neigt niet naar Blues rock, maar blijft binnen de paden. Voorbij kwam de hele cd, maar ook het onvolprezen Sittin`On Top Of The World, wat ik een wereld nummer vind, en helaas niet op de cd staat. Op de cd staan natuurlijk allemaal wel prima nummers en ook een nummer van Kevin zelf Im Free dus, wat smaakt naar meer mijn inziens. Heel prettig was ook het volume waar in gespeeld werd die avond, prima aanvaardbaar.
Hans en Frank zorgden voor een prima Ryth´m sectie, terwijl de solo´s je werkelijk om de oren vlogen van Micha, Tim en Kevin, en nergens overdone. Knap hoor allemaal, als je het mij vraagt. Wel jammer dat er altijd zoveel mensen zitten te wauwelen op zo een avond.

Bluesmotel speelde drie flinke sets, en sommige nummers waren behoorlijk uit gesponnen, o.m. een extended version van Mellow Down Easy. Hootchie Cootchie Man natuurlijk ook flink op lengte. Ook een meesterlijke uitvoering van Key To the Highway en Long Distance Call. Opvallend was vooral de interactie van Micha en Tim die elkaar perfect afwisselden op solo en slag gitaar, prima gewoon. Ja en dan Kevin, gedreven als altijd, maar vanavond ook een beetje schattig zenuwachtig leek wel.  Hij gaf zich gewoon natuurlijk weer helemaal, zoals het ook hoort bij de Boys.
Het repertoire van Bluesmotel slaat aan, en is zeker een aanwinst voor de Ned, Blues scene denk ik. Ja, ik weet het, allemaal Covers, maar wel verdomd eigen gespeeld dan. De avond werd afgesloten met een echte klassieker van Robert Johnson, Sweet Home Chicago.
Het was een feestje in de Melterij gisteren kan ik jullie allen melden. Bluesmotel is veel te zien de komende tijd en ook veel op de radio te horen, dus doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

De cd is zeker het kopen waard, want de heren zorgen voor een lekkere blues verpozing die heel veel keren herhaald kan worden met of zonder gezelschap.
De cd is natuurlijk te koop bij de optredens, maar ook straks in de betere platen zaken, en verder op I-tunes, en op de website.

Tenslotte natuurlijk een groot woord van dank aan de dames van de stand, die werkelijk overal voor zorgde, handtekeningen, drank en natuurlijk de schijfjes en een vriendelijk woord. En natuurlijk Ingeborg en de rest van de bar bezetting in de Melterij. Thanks so much for a great evenin´. Ik spreek vast niet alleen, als ik dit zeg.

Bluesmotel! We gaan er nog veel van horen en terecht! Kroegbazen en festival organisatoren. Schroom niet om deze band te boeken. Thanks guys!

Internet: www.bluesmotel.nl


Ook op Blues Magazine ...