IMG_0083

CD-opname Robert Smith Bluesband
DG Sound, Zevenhuizen
28 februari 2015

Tekst en foto’s: Bert Lek / Alle foto’s

In 2013 maakte ik voor de eerste keer kennis met de Robert Smith Bluesband en toen kondigde Robert al aan om thuis met de band een cd te gaan opnemen. Dat thuis wordt dus de DG Sound, gelegen op een klein troosteloos fabrieksterrein in Zevenhuizen. Via een lange slingerweg zien we ineens twee mensen staan met een Robert Smith T-shirt. Hier moet het dus wezen. De auto wordt voor de deur geparkeerd. Wat een luxe! Daarna moeten we met een trap naar boven. Daar aangekomen staan we in een mooi zaaltje, waar zo’n honderd mensen in kunnen. Gezellig is de ruimte gevuld met tafeltjes en stoelen en zelfs ontdekken we een paar bankstellen, maar de bühne springt het meest in het oog. Heel erg groot, zowel in de lengte als in de breedte en dat komt de grote band van Robert goed van pas. Collega-fotograaf Patrick Roos loopt terecht glimmend rond. Dat heeft hij mooi voor elkaar voor de band en zijn vele vrienden, die hier zijn verjaardag komen vieren. Een prachtlocatie met een leuke bar met vlotte bediening en een goede catering. Niet alleen in het Lingehuis in Geldermalsen kunnen ze goede bitterballen serveren. Hier kunnen ze er ook wat van.

Er is alleen een domper vanavond: de Belgische formatie BlueMinded zou ook een cd opnemen, maar zangeres Lucie Boon-Kruijsse is wegens gezondheidsredenen verhinderd. Zanger/mondharpist Robert Smith en zijn band hebben hierdoor alle ruimte om iets goeds neer te zetten en dat gaat ook gebeuren zonder hier alle geheimen prijs te geven wat er uiteindelijk op de cd komt te staan.

IMG_8512

Het overbekende nummer Walking The Dog gaat niet naar de zin van Robert. “De kikker zat even in mijn keel” dus die gaat over in de derde set. Gitarist Ralph Masius zit de hele avond voorover gebogen op zijn stoel heel subtiel gitaar te spelen. Zijn collega Hans van den Bosch neemt de meeste gitaarsolo’s voor zijn rekening, maar in Need Your love So Bad en in Something You Got laat Ralph zijn niet geringe talenten zien met een vette knipoog naar de Indorock. Bhe van Beurden op bas legt samen met Karel Fransen op drums de basis voor het succes van deze avond. Bhe doet het rustig relaxed, terwijl Frans voor de vrolijke noot met zijn guitige gezicht achter het drumstel zorgt.

IMG_8602

IMG_8469

IMG_8610

Het nummer Cry Like A Baby mag zeker niet ontbreken op de cd. Robert schreef het nummer n.a.v. het verlies van zijn zoon. Samen met de band brengt hij dit nummer met zo’n intentie, dat de rillingen over je lijf lopen. Daarna wordt er gedanst door de liefhebbers op de tonen van Shake Rattle And Roll en wordt de derde set afgesloten met een mooie uitvoering van The Thrill Is Gone. Nu krijgt Rob van Gemert, toetsen, de ruimte om te excelleren. Een prachtige avond mede dankzij de mensen van het geluid, want dat was bij hen in goede handen en daardoor maken we ons geen zorgen over de opname.

Op 26 april 2015 is de cd presentatie in JJ Music House te Zoetermeer gepland, maar mocht deze locatie in de toekomst niet meer beschikbaar zijn, dan is DG Sound een prima alternatief.

Robert Smith Bluesband

IMG_0091

Alle foto’s


Ook op Blues Magazine ...