IMG_4300

Buitenfestival de Amer, Amen
Zondagmiddag 8 september 2013
Publiek: ongeveer 150 mensen

Tekst en Foto’s: Herman Keverling Buisman

Alles was klaargezet voor het buitengebeuren, toen het uitbundig begon te regenen de avond te voren. En dat ging door tot de aanvang van het festival namelijk 13.00 uur. Dus ´s morgens in alle vroegte werd het besluit genomen om het festival binnen in de boerderij te beginnen. Geluid en licht werden klaargezet en voor de Bigband van 24 mensen werden stoelen geplaatst, het paste allemaal net op de kleine deel.

Duketown Slim (Imco Ceelen) deed de aftrap op zijn eigen humoristische wijze met een Delta Blues set. Het publiek begon zich al een beetje te roeren.

De mensen kregen eerst wat statafeltjes om tegen aan te leunen, maar daar was geen ruimte meer voor, toen er steeds meer mensen binnen kwamen druppelen en toen de Bigband begon te spelen. Bestaande uit 24 muzikanten was dit met recht een BIGband met drie zangeressen, genaamd Want 2 Swing Bigband, allen komende uit de provincie Drenthe.

Veel bekende nummers werden gespeeld, zoals `You Can Leave Your Hat On` en ` The Thrill Is Gone`. Het klonk geweldig in zo´n relatief kleine ruimte en als eerbetoon aan Cuby was `Window Of My Eyes` voor deze gelegenheid gearrangeerd.

IMG_4262

Nog een setje van Duketown Slim volgde en toen was het 15.00 uur en al 2 uur droog, dus werd besloten het geheel buiten voor te zetten. De catering kreeg het druk en was prima verzorgd. De gehaktballen en de broodjes en de drankjes waren niet aan te slepen. Mensen werd tevoren verzocht hun tuinstoeltjes mee te nemen en die werden op het buitenterrein geïnstalleerd. Het geluid werd overgebracht en de zon scheen volop, het gras was droog.

We waren toe aan het Rogier Pelgrim Trio, de finalist van het tv programma” De Beste Singer-Songwriter van Nederland”. Met zijn prachtige kopstem kreeg Rogier het publiek muisstil en hij deed zelfs een passage zonder geluidsversterking. Al met al heerlijke relaxte muziek voor deze zondagmiddag.

IMG_4334

De laatste act was The Kik, bekend als huisband van De Wereld Draait Door. Deze Nederbeat Band, geïnspireerd door muziek uit de zestiger jaren, gaf een puik optreden vol humor tussen de liedjes door. Ze voelden zich helemaal op hun gemak. Het publiek was de grote winnaar. Al met al een zeer gevarieerd programma, dat veel belooft voor het komende seizoen. Overzicht van het programma voor komende seizoen is te vinden onder deze link: http://www.cafedeamer.nl/images/concerten.pdf

IMG_4239

 


Ook op Blues Magazine ...