Bospop Festival
Weert
11 + 12 juli 2009

Website Bospop : www.bospop.nl

Chickenfoot

Ook 29ste editie Bospop succesvol

Tekst : Gerrit Harmsen | Foto’s : Hans Kreutzer

Voor het gezelligste Blues & Rock festival gaat de liefhebber van deze muziek naar Weert.
Een dorp ongeveer 25 kilometer van Eindhoven. De line-up zorgt traditioneel voor veel ‘oudjes’ die genieten van de Blues en de veelal Classic Rockbands. Ook Bospop verkocht net als vele andere festivals niet uit deze zomer. Van Bluesmagazine.nl richten we onze pijlen op de blues georiënteerde bands.

Simon McBride heeft de eer de 29ste editie te openen op het hoofdpodium. De uit Ierland afkomstige zanger/gitarist heeft na het uitbrengen van zijn debuutalbum “Rich Man Falling” al wat optredens in Nederland, waaronder Rhythm &Blues Night Gronningen, achter de rug.
Op Bospop maakt het talent indruk met zijn stevige bluesrock samen met een stem die er prima bij past. De band wordt verder aangevuld met Paul Hamilton

[drums] en Garett Hughes[bass]. De recensie van zijn debuut is ook te vinden op deze site. [linkje?] Krijgen we weer met Simon McBride weer iemand die Ierland op de blueskaart gaat zetten?
Website: www.simonmcbride.net

Simon McBride

The Brew bestaat uit vader en zoon Tim[bass] en Kurtis Smith[drums] en de energieke zeer getalenteerde gitarist/performer Jason Barwick. De stevige rockblues knalt vanaf het begin de tent door en pakt het aanwezige publiek hard bij de keel. Daarbij wekt het enthousiasme van Jason erg aanstekelijk. Wat wijlen Jimmy Hendrix heeft betekent blijkt wel als na Simon McBride ook The Brew met een schitterende uitvoering van ‘Little Wing’ op de proppen komt. Ga deze band live zien als je in de gelegenheid bent…
Website: www.the-brew.net

Bernard Allison, ja inderdaad, zoon van Luther Allison opent zijn set met een spetterende versie van jawel ‘Voodoo Chile’. Vervolgens sluiten de rest van de bandleden aan om samen hun eigen ding te doen. De 5 mans band, met toetsen en sax/percussie is speciaal voor de toer van juni t/m augustus uitgebreid met een extra gitarist. Het bluesbloed kruipt ook bij de zoon van door de aderen. Voor de bluesfans is dit optreden dan ook 1 van de hoogtepunten.
Website: www.bernardallison.com

Bernard Allison

Saint Jude met zangeres Lynne Jackaman aan het front klinkt als Janis Joplin. Voor de band was dit het tweede optreden buiten Engeland. Na Dana Fuchs wederom een nieuwe vrouw de Blues and Beyond wereld. De stevige mix van Southern rock, blues en soul begint goed maar het enthousiasme valt bij ondergetekende net als bij veel anderen toch een beetje weg. Misschien is het hoofdpodium voor deze nieuwe band een trapje te hoog en was een programmering in de tent beter op zijn plaats geweest.
Website: www.saintjudemusic.com

Saint Jude

Beth Hart de zangeres die in Nederland een immense populariteit geniet stond al vaker op de planken van Bospop. Daarnaast is ze jaarlijks wel ergens anders in Nederland te bewonderen.
In 2007 gaf Beth Hart een groot aantal concerten in het clubcircuit die in no-time sold-out op hun deuren konden plakken. En natuurlijk laat Beth Hart op Bospop weer zien en horen waarom ze in ons landje een grote status heeft bereikt. Verrassend is het derhalve allerminst en soms te rustig om na een zoveelste keer op dit festival te hebben gestaan het hele optreden te boeien. Volgend jaar graag een keer geen Beth Hart.
Website: www.bethhart.com en www.bethhartmusic.com [nederlandstalig]

Beth Hart

The Australian Pink Floyd Show is een heerlijke afsluiter van het festival. De coverband verkocht onlangs HMH uit en dat is niet voor niets. Elke muziekliefhebber heeft wel gehoord en ergens wat muziek in de kast staan van Pink Floyd. Vooraan staat iedereen mee te deinen en de krakers die voorbij komen uit volle borst mee te zingen. Zowel muzikaal als qua stemgeluid zit het geweldig in elkaar.
Website: www.aussiefloyd.com

Voor de rockers onder de bluesmagazine lezers lijkt het me toch zinvol om te benoemen dat de optredens van Tringerfinger, Guano Apes, Stalzeit en Foreigner meer dan de moeite waard waren!
Aan de organisatie van Bospop om voor de 30ste editie een spetterende line-up neer te zetten.

Fiction Plane

Jeff Beck

Foreigner

Fun Lovin Criminals

Guano Apes

Jeff Beck

The Sheer


Ook op Blues Magazine ...