Blueswheel

Concertverslag: Blueswheel – 30 januari 2014
’t Meenthuis, Blaricum

Tekst en foto’s: Jurry Visser

Grand Café Restaurant ’t Meenthuis in Blaricum, gelegen aan de A27, is anderhalf jaar geleden geopend. Elke laatste donderdagavond van de maand kan men er, onder het genot van een hapje en een drankje, luisteren naar live muziek, waaronder jazz en blues.

Op 30 januari 2014 gaf Blueswheel uit Amersfoort er een zeer geslaagd optreden. De band bestaat uit Erwin Molijn – zang en bluesharp, Peter van Maaswaal – gitaar en zang, Herman Scholte – drums en Tom Keesom – basgitaar. Blueswheel is in de huidige bezetting pas een goed jaar bezig, maar men timmert behoorlijk aan de weg. De band is vrijwel iedere week wel ergens in den lande te bekijken en te beluisteren en dat is, zoals ze ook in ’t Meenthuis lieten horen, niet zonder reden.

Helaas was het publiek niet in heel groten getale opgekomen, maar de mensen die er wel waren hebben een prima bluesavond meegemaakt. Blueswheel begon met de instrumental Hideaway van Freddie King en daarna kwamen in de eerste set onder andere Cut that out van Junior Wells, Caffeine Nicotine van Poppa Chubby en Everyday I have the blues van BB King voorbij. De nummers werden vol overgave gespeeld en de wisselwerking tussen gitarist Peter van Maaswaal en Erwin Molijn op bluesharp zorgde voor mooie momenten.

In de tweede en derde set vielen Dust my broomvan Robert Johnson, My babe van Willie Dixon met een mooie walking bass van Tom Keesom en You don’t love me (welke zichzelf respecterende bluesmuzikant heeft dat nummer niet gespeeld?) op. Via The Stumble, dat we kennen van Peter Green, On the road again van Canned Heat en Help me van Sonny Boy Williamson kwam er een einde aan het drie uur durende concert van Blueswheel in ’t Meenthuis in Blaricum.

Blueswheel

Tot slot zou ik nog willen opmerken dat de band hier en daar nog wat zou kunnen schaven aan de uitvoering van sommige nummers en ook de interactie met het publiek zou nog wel wat flitsender kunnen, maar Blueswheel is zeker een aanwinst voor de Nederlandse bluesscene.

De komende weken treedt de band onder andere nog op in De Trechter in Leiden, De Concurrent in Vlissingen en in The Waterhole in Amsterdam. Mijn advies is: Komt dat zien! Zie voor meer optredens de concertagenda op BluesMagazine.nl.

Websites
www.blueswheel.nl
www.meenthuis.nl


Ook op Blues Magazine ...