The Guitar Guy

Bluestown Café met Leif de Leeuw en de Guitar Guy
De Leeren Lampe, Raalte
23 november 2014

Tekst en foto’s: Harrie Huisman i.s.m. www.fotosbluesrock.nl

De allereerste Bluestown Café is een feit.
Georganiseerd door “Bluestown” mister Harry Radstake met medewerking van de “Leeren Lampe” , RTV Raalte, Groote Schaarsberg audiovisueel (ook bekend van alle camerawerk tijdens Ribs & Blues en Stoppelhaene) en JH Sound uit Raalte.

Voor deze eerste keer kunnen we al spreken van een succes. De opkomst is erg goed. Deze entree is gratis en ook voor de komende maanden zal dit zo zijn. De locatie “Leeren Lampe” is omgedoopt tot een café en de sfeer die ontstaat is alsof je thuis naar de muziek zit te kijken en te luisteren.

De opener voor deze middag is The Guitar Guy (Henk de Ruiter) die met nummers van zijn nieuwe cd “Me, Myself and the Blues” de blues geweldig op de kaart zet. Akoestische blues en roots als opwarmer voor wat nog komen gaat deze middag.

Guitar Guy1

Na 35/40 minuten is het de beurt aan de Leif de Leeuw Band. De band, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015 zal in het voorjaar van 2015 afreizen naar het mekka van de blues, Memphis (USA), waar ze gaan strijden tijdens de International Blues Challenge, maar ze gaan ook in maart 2015 naar The European Blues Challenge in Brussel.

Leif de Leeuw & band

Leif de Leeuw & band

Leif de Leeuw & band

Dit concert is een beleving die men gewoon mee moet maken als deze band ergens in Nederland op een podium speelt. De band is enorm gegroeid en in deze bezetting een aanwinst voor Nederland. We kunnen vandaag natuurlijk genieten van hun cd EP Deluxe. Maar ook oudere nummers laat de band horen. Met als hoogtepuntje het ‘Hocus Pocus’ van Focus. Het mag gezegd worden, dit is een middag die volgens velen nog jaren mag duren.

De volgende Bluestown Café zal plaatsvinden op zondag 21 december met Ralph de Jongh en Cigar Box Henry & Friends. Weer een middag om naar uit te kijken!

De volgende data van Bluestown Cafe:

21-12: Ralph de Jongh – Guitar Box Henry & Friends
25-01: Duketown Slim – The Veldman Brothers
22-02: Doc Sessions Band (o.a.Tom Veltien) plays JJ Cale – AJ And The Wildgrooves
22-03: NUTS – Mitch Harp & the Bluescasters

Bluestown Café: www.bluestown-raalte.nl


Ook op Blues Magazine ...