Duketown Slim  08

Bluestown Café
De Leeren Lampe, Raalte
25 Januari 2015

De 3e editie van Bluestown Cafe is weer een feit, met artiesten die er zin in hadden: Duketown Slim en de The Veldman Brothers (in hun nieuwe bezetting) en als voorprogramma: de Big Band van het Carmel College uit Raalte.

Door Harry Radstake en Harrie Huisman, i.s.m. www.fotosbluesrock.nl

Het is gebleken dat dit format goed werkt: bands die optreden en als dank een professionele dvd ontvangen. Het publiek van deze middag was enthousiast en er was een goede opkomst, zo`n 300 personen hadden de “Leeren Lampe” in Raalte gevonden om weer te genieten van een heerlijke zondagmiddag met fijne blues.

Duketown Slim  21

Na het daverende optreden van de Big Band van het Carmel College, die ook nog enkele bluesnummers van o.a. Bluesbrothers medley lieten horen, was het de beurt aan Duketown Slim (Imco Ceelen). Zoals we van hem gewend zijn, bracht hij zijn nummers in stijl, brommend en grommend en met een kwinkslag. De Brabander, wonend in Overijssel had meteen de harten van het publiek gestolen. Echter, halverwege zijn optreden viel er een cameraman flauw en moest zijn optreden onderbroken worden. Maar Duketown Slim, ging na het wisselen van de cameraman, verder met zijn show en liet zien dat dit ook de blues is…. Een goede opbrengst in het “rondje met de pet” was dan ook verdiend.

Na een korte pauze was het de beurt aan The Veldman Brothers. in hun nieuwe bezetting. Met bassist Fred van der Wende en op drums Eric Dillisse. Veel nieuw werk werd er gespeeld, afkomstig van de cd ‘Livin`By The Day’, die net geen 1e plaats heeft behaald in Memphis. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, het publiek had er zin in en genoot zichtbaar. Na afloop was iedereen dan ook tevreden en bleven er nog veel mensen om even na te praten met The Veldman Brothers en Duketown Slim.

Opnieuw dus een geslaagde middag en op weg naar de volgende editie: Zondagmiddag 22 februari met: Doc Sessions Band (JJ Cale Tribute) en AJ & The Wildgrooves.

Veldman Brothers 46

Veldman Brothers 52

Duketown Slim  36

Veldman Brothers 15


Ook op Blues Magazine ...