BM_JDL3

Bluesrock Afternoon met
Living Room Heroes
Rusty Roots
Joost de Lange Rock/Blues Experience
De Bosuil, Weert
19 Oktober 2014

Tekst en foto’s: Audrey Vrolijk

Wanneer de eerste band Living Room Heroes begint te spelen in er nauwelijks publiek in de zaal aanwezig. Jammer voor de band, echter ze lijken er niet echt wakker van te liggen en spelen ook voor een nauwelijks gevulde zaal een strakke set.

Het weinige publiek dat er is kan de muziek echter wel waarderen en dat is volkomen terecht. De band speelt nummers van de EP Fool to Believe, nummers die eigenlijk gewoon lekker in het gehoor liggen en waarvan het nummer Breakdown op mij de meeste indruk maakt. Een nummer ‘lenen’ mag best zegt zanger Henri Zoetbrood. “Vooral op een zondag”, voegt hij er nog aan toe. De zondagkeus is, hoe toepasselijk, Jesus.

BM_LRH2

De tweede band van deze editie van Bluesrock Afternoon is Rusty Roots, de heren uit het Belgische Peer staan altijd garant voor een goede show. De band start met het nummer Wiggle van het derde full album Something ain’t right. Dat er iets niet in de haak is blijkt al snel, frontman Jan Bas geeft aan dat hij normaal beweeglijker is op het podium. Hij blijkt echter een legitieme reden te hebben, 12 hechtingen in zijn knie nadat hij vrijdags met een kettingzaag in zijn been heeft gezaagd. Af en toe ziet het er inderdaad wat stijfjes uit maar dat doet verder geen afbreuk aan de set. De band speelt zoals altijd energiek en vol enthousiasme nummers van Your Host en Something Ain’t Right. Als afsluiter krijgen we het 10 minuten durende muzikaal epos Fades Out waarin een hoofdrol voor gitarist Bob Smets is weggelegd.

BM_RR13

BM_RR10

De laatste band van de avond is Joost de Lange Rock/Blues Experience, waarbij bij deze band de nadruk meer ligt op Rock dan op Blues. Een stevige set met voornamelijk eigen werk zetten de heren met gemak neer echter ook bluesnummers komen voorbij, waarvan Joost de Lange na het spelen van de bluesnummers aangeeft: ” zo dat waren twee bluesnummers en nu gaan we weer rocken”. De “headbang” versie van Hey Joe klinkt mij als muziek in de oren. Wanneer je nummers covert is het toch altijd moeilijk om er iets eigens van te maken maar dat is met deze versie van Hey Joe goed gelukt. Op de vraag van Joost waar iedereen is, doelend op de schaars gevulde zaal, komt het antwoord “op het Oktoberfest”. Onbegrijpelijk vind hij het, maar waarschijnlijk was het een combinatie van mooi weer, Oktoberfest en herfstvakantie waardoor de opkomst van het publiek minimaal was. Het publiek wat er dan wel is komt puur voor de muziek en krijgt als uitsmijter een geweldige traktatie in de vorm van All Along The Watchtower.

BM_JDL10

Al met al een, muzikaal gezien, geweldige middag daar in De Bosuil. Drie bands die hun mannetjes staan op het podium. Een goed mix van Rock en Blues en zeker voor herhaling vatbaar, echter iets meer publiek was welkom geweest, dat zijn deze drie bands meer dan waard.

BM_LRH8

BM_JDL5


Ook op Blues Magazine ...