Verslag: Blues & Roots Night – Groenmarkt, Amersfoort 5 Augustus 2017

Een sfeervolle avond op de Groenmarkt met het eerste deel uit de “serie” Blues & Roots Night. Het zijn de zogenaamde voor-concerten om vast goed in the mood te komen voor de grote avond in Flint Theater Amersfoort met Flirting with the Blues. Het is voor het derde jaar dat de programma’s op de Groenmarkt in Amersfoort en in Flint Theater te zien zijn en natuurlijk te horen!

Blues & Roots Night
Groenmarkt, Amersfoort
5 augustus 2017

Tekst en foto’s: Peter Putters/ De Nozem

Op het gezellige plein, midden in Amersfoort waar diverse leuke horecabedrijven te vinden zijn was het dit jaar de beurt aan ROOTZSTOCK. Met heerlijke covers en een aantal eigen nummers werd de avond sfeervol gestart. De band bestaande uit Herman Onnen gitaar en zang en Ramon Doornekamp cajon en zang. Het duo gaf blijk van een hoog muzikaal niveau. Het intieme concert van deze twee mannen was een genot om te luisteren.

Het tweede deel bestond uit de band CONCOURS HIPPIEQUE, een fantastische Amersfoortse formatie met veel energie en uitstraling. Een feestje waarbij het lijkt terug te zijn in de hippie jaren 60 op het Groenmarktplein. De even (reeds verwachte) stevige regenbui mocht deze pret dan ook niet drukken hoewel iedereen een plekje onder de parasols opzocht. Heerlijke nummers gezongen door Loesje Houtkoop, Ramon en René van den Bedem, hielden niet alleen het lijf warm maar ook de harten.

Als afsluitende band trad BULLFROG TASTE EXPRESS Rory Gallagher Tribute op. Hier werden we getrakteerd op een eerbetoon aan deze virtuoze gitarist. De in 1995 overleden artiest behoorde tot de beste gitaristen der wereld. De mannen van BTE gaven een heerlijk concert waarbij diverse mooie nummers, ooit gespeeld door Gallagher, de Groenmarkt in Amersfoort omtoverde tot een waar Bluesplein. Fijne gitaarsolo’s, prima basloopjes en vette drums, alles was aanwezig. De drie koppige formatie wist de Groenmarkt tot het einde van hun optreden in deze sfeer kunnen houden. Dat belooft nog wat voor de komende optredens en voor Flirting with the Blues!

De volgende editie van Blues & Rootsnight staat gepland op zaterdag 2 september met Willie B & the Blue Sparrow, The Veldman Brothers en More than Blues. Vergeet ook niet in je agenda te zetten: zaterdag 2 december, Flint Theater met Flirting with the Blues, Flint Amersfoort!

6 augustus 2017|Categories: Concertverslagen|Tags: |1 reactie

Eén reactie

  1. Rob Geldman 6 augustus 2017 om 21:59 - Antwoorden

    Leuke impressie van een leuke avond. Jammer van de foutieve foto volgorde bij dit stukje redactie!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe