IMG_2904

BLUES ON THE RIVER 2014

Tekst: Ton Kok, foto’s Bert Lek. Meer foto’s zie album Blues On The River

Het wordt een prachtig feest, deze eerste avond van de 17e Blues on the River. Tussen zeven en acht ’s avonds begeeft een bonte sliert blues liefhebbers zich over de loopbrug richting de “Ameland”, waar de grote man achter het gebeuren, René Wijs, iedereen persoonlijk welkom heet. Onder genot van een eerste drankje on the house gaan de meeste bezoekers direct richting het bovendek, om daar onder de stralende zon het eerste biertje naar binnen te laten glijden. De een hoor je zeggen: “Wel erg druk dit jaar”, de ander zegt: “Niet zo druk als vorig jaar”. Maar met een vrijwel uitverkochte boot is het verschil met vorig jaar eigenlijk te verwaarlozen.

IMG_2979

Het eerste half uur wordt door velen benut met het begroeten van de vele bekenden en met bijpraten, maar als de boot eenmaal de Maas opvaart en de eerste klanken van de BluesBones te horen zijn verspreiden de meeste mensen zich over het vaartuig. De BluesBones gaan er als vanouds vanaf het begin vol tegenaan en vanaf dat moment kan niemand de stemming meer drukken. Met een set van een uur beginnen zijn op het podium, dat ze delen met de Nimmo Brothers.

Deze Schotse broers, Alan en Stevie, met overige bandleden Mat Beable op bas en Wayne Proctor op drums nemen het stokje moeiteloos over, hoewel zij in tegenstelling van wat op het informatiebord vermeld staat, hun optreden in één lange set afwerken. Een beetje verwarring over de toegift weliswaar, omdat veel mensen de groep eigenlijk voor een tweede set terug verwachten. Uiteindelijk komt de toegift er toch in de vorm van “Ain’t No Love In The Heart Of The City”, een nummer met hoog meezinggehalte.

IMG_3043
IMG_3074

Ondertussen bouwt de Dave Chavez Band een heerlijk feestje op het middendek. Harmonica- speler Robin van Roon bewees afgelopen donderdag dat hij beter muziek kan maken, dan fietsen. Een ongelukje leverde hem enkele gebroken ribben en een ziekenhuisbezoek op. Hij wordt vervangen door de Belg Paul de Laat, terwijl toetsenist Rowan de Vos ook het gezelschap komt versterken. Met nog een kort gastoptreden van good old Robert Smith weet deze band (met hoog dansbaarheidsgehalte) weer een mooi visitekaartje af te geven.

Dan even genieten van a little moment of sin op het achterdek onder de sterrenhemel met de skyline van Rotterdam en de klanken van La Blusa op de achtergrond. De cajun en zydecoklanten zorgen ook op het bovendek voor een echte feeststemming. Met nummers “Knocking On Heavens Door “ en “The Joker” houden zij hier de stemming er in. Voor al uw feesten: La Blusa. Wouter Kiers op sax is deze avond de vervanger van de onlangs opgestapte Tom Moerenhout, maar staat te blazen alsof hij dagelijks met deze muzikanten speelt.

IMG_3002

De grote finale is toch beneden, waar tijdens de tweede set van de BluesBones Stevie en Alan Nimmo nog een paar nummertjes mee komen mee spelen. Met vier klasse gitaristen (de heren Nimmo, Stef Paglia en Andy Aerts) op rij weten ze een aangenaam stukje gitaargeweld te produceren met, vooruit dan maar, “Little Wing” en “Mr. Highway Man”.

Hierna ronden de Belgen op vakkundige wijze de avond af om de ongeveer zeshonderd bezoekers met een tevreden gevoel richting huis te sturen.

Zaterdag (24 mei) is er nog een tweede, uitverkochte, cruise en dan zit Blues On The River er weer op voor dit jaar. En de meeste bezoekers zullen ongetwijfeld volgend jaar opnieuw aanmonsteren.

IMG_3153
IMG_3164

Meer foto’s zie album Blues On The River


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.