BLUES OPEN FESTIVAL – zaterdag 2 juni 2012
Gemeenschapshuis ‘Zesgehuchten’, Papenvoort 1, 5663 AC Geldrop

Met :
Ian Siegal (uk)
Hook Herrera feat. Coup de Grace (usa/nl)
The Revolutionaires (uk)
Charley Cruz & The Lost Souls (nl)
The Blue Clay (nl)

Ingestuurd verslag: Lien Rentmeester ; Foto’s : Marcel Houweling

Geldrop, stralende zon, als je aan komt wordt je verwelkomd door een grote poster met al het moois dat vandaag op t programma staat. Op de parkeerplaats staan tafeltjes, stoeltjes, parasols en een eettent, het zit al vroeg aardig vol – gezellig – binnen is de bar en het podium. Dan begint de eerste band, The Blue Clay van eigen bodem, met zijn vieren spelen ze zeer enthousiaste country, vlnr de contrabassist met witte snaren houd rustig de groove, dan op de cajón met blonde krullen een kerel die vol verwachting de gitarist in de gaten houdt, aan de gitarist z’n spel hoor je dat hij o.a. een groot Bob Dylan fan is, het rijtje wordt afgesloten met een boefachtige mondharmonica speler met een heerlijk rauwe stem, ze zingen overigens allemaal. Misschien is niet alles even strak maar de lol en energie die van het podium af spat maakt het tot een top feest. Zo, het festival staat.

The Blue Clay #5596

Tijdens het ombouwen dromt iedereen naar buiten om van het zonnetje te genieten. Dan begint de tweede band, ook uit Nederland, Charley Cruz and the Lost Souls, het trio bestaat uit zanger/bassist, gitarist en drummer, ze spelen heerlijke relaxte stevige blues, ik heb wel eventjes binnen gekeken maar verkoos de perfecte combi van zon, wijntje en blues op de achtergrond – me ervan bewust zijnde dat ik daarmee de band niet genoeg eer aan gedaan heb, maar heb wel, al was t uit hun zicht, enorm genoten.

Charley Cruz & The Lost Souls #5660

Hierna was het tijd voor een akoestische set van Mr Siegal, enige jammere aan het festival vind ik dat er zo onnoemelijk veel geouwehoerd wordt, de muzikanten en t overgrote deel van het publiek schijnt er geen probleem mee te hebben, maar Ian kwam er af en toe haast niet boven uit, dan werd er snel tot stilte gemaand en ging het weer (eventjes) goed. Het publiek stond in een kring dicht om het podium heen aandachtig te luisteren en te genieten wat een mooie intieme sfeer opleverde. Bij de toegift wist hij de sfeer uitbundiger te maken en stonden er her en der mensen te twisten. Tegen achten inmiddels, tijd voor een hapje, loempia’s, saté, nasi, keus zat, lekker!

Ian Siegal #5793

Vervolgens treedt Hook Herrera, mondharmonica/zanger uit Amerika, begeleid door Coup de Grace (een van mijn favoriete nl’se blues bands – zoveel fijn talent bij elkaar). Wow wat kan die kerel spelen, ook mooi te zien hoe hij CdG de ruimte geeft. Helaas hield het halverwege dit concert voor mij op, needed to catch a train. Het was voor mij de derde keer Blues Open en het was wederom ’n geslaagd feest, top geregeld Ewald en Helen!

Hook Herrera & Coup De Grace #5862

Coup De Grace #5879

Meer foto’s, zie complete fotoalbum : http://www.marcelhouweling.nl/photos/photoset.html?tag=lastfm:event=3302968


Ook op Blues Magazine ...