guitar-guy-kid-harpin-03

Blues Aan De Runde
Dorpshuis De Foxel, Emmer-Compascuum
17 september 2016

Ingestuurd verslag door Gerda en Patrick Roos / Dutch Blues Forum

Terwijl blues minded Nederland zich druk bezig hielden met de aanwezige buitenlandse gasten werd er in Buurthuis de Foxel in Emmer-Compascuum alweer het 4e “Blues Aan De Runde” georganiseerd.
Een mooi en kleinschalig festival wat steeds meer bekendheid krijgt, en zich vooral richt op bands en artiesten vanuit de regio. De avond werd verzorgd door een grote groep vrijwilligers waardoor het geheel zeer overzichtelijk is en er een gemoedelijke sfeer ontstaat bij binnenkomst. Met een klein budget weten ze elk jaar weer goede artiesten op de planken te krijgen die door de aanwezigen goed ontvangen en gerespecteerd worden door niet te veel te praten tijdens het optreden.
Met nu de nodige ideeën en plannen wordt er al uitgekeken naar volgend jaar die ze zeker niet zomaar voorbij willen laten gaan.

guitar-guy-kid-harpin-16

Afgelopen zaterdag 17 september was het de 4e editie. Om 21.00 uur was het tijd voor de openings-act met Guitar Guy and Kid Harpin’, een duo die zijn sporen al ruim verdiend heeft. Zowel oud als nieuw materiaal kwam voorbij. Het duurde niet lang of er werd gebruik gemaakt van de dansvloer en na afloop werd er nog om een toegift gevraagd en gegeven.

baggy-blue-jeans-40

De stemming zat er dus al goed in toen de volgende band zijn opwachting maakte, Baggy Blue Jeans, een band die wij voor het eerst live zagen. Een energieke band met als front vrouw Jolanda van Boven die niet de enige is die in deze band de zangpartijen voor haar rekening neemt: Ed Barels toetsenist, John Vissering basgitarist en Henk Nannen gitarist nemen zo nu en dan het stokje over van Jolanda maar ondersteunen haar ook bij een aantal nummers,aangevuld met de drummer Niesco Hemmen en Ekke Hidding kun je terecht zeggen dat deze band voor een feestje kan zorgen. De setlist bestond voornamelijk ook uit stevige nummers die ook op een rockfestival zeker niet misstaan. De bezoekers konden het heel goed waarderen en ook deze band werd gevraagd om een toegift, die ze dan ook graag deden.

five-kings-39

five-kings-38

Daarna de afsluiter van de avond Five Kings. Zanger Marcel K, basgitarist Ebbo, drums Jaap, Hammond Marcel C en gitarist Jan Marcel hebben door de jaren heen een schat van ervaring opgedaan in optredens zowel in Nederland als in het buitenland en deze ervaring is zeer goed te zien op het podium. De openingstune waarmee de band zichzelf aankondigt is op een dusdanige manier in elkaar gezet dat je niet anders kunt verwachten dan vuurwerk. De heren lieten horen dat ze verschillende stijlen meester zijn en het publiek vond het geweldig. Ook hier werd een toegift gevraagd én gespeeld en de bezoekers gingen moe maar zeker voldaan naar huis.

Een heel groot compliment voor de organisatie die zowel de bands als de bezoekers hoog in het vaandel hebben. Voor de bezoekers werd er een aantal keren een warm hapje aangeboden en ook aan de bands werd gedacht. Zodra ze het podium verlieten konden ze zich terugtrekken in een ruim opgezet “back-stage”waar voor iedereen een ruime keuze aan snacks was neergezet. Met ongeveer 135 bezoekers kunnen ze terugkijken op een zeer geslaagde avond en worden er al plannen gemaakt voor volgend jaar wanneer de 5e editie gaat plaatsvinden, dus een jubileum waar we ons nu al op kunnen verheugen.

baggy-blue-jeans-29

five-kings-35

five-kings-29

baggy-blue-jeans-21


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.