Black Top – CD Presentaie Sour Milk
25 april, 2011
Paradiso, Amsterdam

 Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

Voor de 2de maal in het paasweekend gaat de trein richting onze hoofdstad. Plaats van handeling is de kleine zaal van de mooiste kerk van Nederland waar de band Black Top de presentatie van de nieuwe CD Sour Milk invulling geeft. Bij binnenkomst blijkt het erg vol en is de warmte een groot obstakel waar we ons toch maar doorheen worstelen om met onze neus  voor in het front te staan. We zijn misschien wel bij één van de beste rock live bands die ons land rijk is. Gerry Jungen kondigt de heren aan, en dan mogen de heren los.

Foto Verslag : Black Top - CD presentatie Sour Milk – 25 april 2011 Paradiso, Amsterdam

De 3-mansformatie drukt met de opener Never Been van de nieuwe CD gelijk het rockpedaal in en blijkt in een dikke 2 uur slechts sporadisch even gas terug te nemen. Blues?, neuhh dat niet, gewoon lekkere ouwe hardrock dat onze oren binnen dringt. De AC/DC en ZZ Top mix knalt uit de boxen en laat mening hoofd heen en weer zwiepen. Helemaal vooraan, met zijn neus tegen het podium staat de hoofdpersoon van collega website thebluesman.nl met zijn kop te schudden, mee te schreeuwen, te juichen, alsof hij weer even terug is in de jaren 70 en 80. Eens een rocker, altijd een rocker blijkt wel weer. Ook de rest van het publiek laat zich meeslepen en bij het 6de nummer klinkt eensgezind “rocking in an black top, rocking in an black tan top” door de zaal. Bassist Anne-Maarten kijkt verbaasd en concludeert met een grote smile op zijn gezicht dat er vandaag van het album Rough ’n Gritty wel geen exemplaar verkocht zal worden.

Foto Verslag : Black Top - CD presentatie Sour Milk – 25 april 2011 Paradiso, Amsterdam

Hierna rockt hij samen met gitarist Mick Hup en drummer Theo Thumper weer rustig verder in een perfecte afwisseling tussen nieuw en oud werk. De warmte neemt een steeds grotere plaats in en zo zijn er veel zweetdruppels te ontwaren. De klappen die Theo zijn drumstel geeft zorgen naast de power van de band voor drijfnatte en verkleurde kleding. Uiteindelijk ontkomen de andere 2 heren er ook niet aan zich van het een en ander te ontdoen.

Foto Verslag : Black Top - CD presentatie Sour Milk – 25 april 2011 Paradiso, Amsterdam

Foto Verslag : Black Top - CD presentatie Sour Milk – 25 april 2011 Paradiso, Amsterdam

Via de songs Keep On Moving en Rock ’n Roll Attitude belanden we bij de toegiften Oh Well en She Sells Sanctuary. Vooral bij The Cult cover is het haast een wonder dat we niet door de vloer zakken. Een absolute top middag waarin Black Top heeft aangetoond toe te zijn te zijn aan het grote werk. Ik zou zeggen… Volgend jaar op naar het Zwarte Cross Festival om daarna de rest van rockend Nederland te veroveren. Black Top is er klaar voor!

 Als laatste nog mijn complimenten voor de manier waarop Black Top de CD presentatie in elkaar heeft gezet. Entree kaartje kopen, dik 2 uur muziek over je heen krijgen en na afloop de nieuwe schijf Sour Milk mee in je achterzak, daar zouden andere bands ook eens over na moeten denken. 

 Website artiest: www.officialblacktop.com


Ook op Blues Magazine ...