Foto Verslag: Batavia Haven Blues festival – 4 november 2012

Tekst: Tom Moerenhout / Foto’s: Tom Moerenhout & Rick van Gerven

Afgelopen weekend werd in zaal ‘de Cantine’ in Lelystad voor de tweede maal het Batavia Haven Blues Festival gehouden.
De Cantine is één van de oudste gebouwen van Lelystad. Het werd gebruikt als eetzaal en voor culturele gelegenheden  voor de arbeiders die vanaf begin jaren 50 betrokken waren bij de bouw van de dijk voor Oostelijk Flevoland.
De nieuwe gerestaureerde versie van dit gebouw doet dienst als restaurant maar geheel uitgeruimd is het een gezellige grote houten ruimte met een ingebouwd podium en sinds verleden jaar het onderkomen voor voornoemd festival.

Eigenaren Hans en Yvonne Bakker hebben samen met Ruben Hoeke weer een leuk gevarieerd programma samengesteld, zaterdag traden voor een uitverkocht huis Southside Blues Revue en Barrelhouse voor het voetlicht, goede wijn behoeft geen krans, Rick van Gerven maakt hiervoor bijgaande foto’s.  http://www.photography-rickvangerven.nl
Zondag was ondergetekende aanwezig om eens wat rond te kijken en wat foto’s te maken, het werd een gezellige boel.

Als eerste was  het de beurt aan Blues Motel, een hecht spelende band met jonge goede muzikanten in de voorste linie die het vak van zichzelf op een podium presenteren nog een beetje moeten leren, muzikaal mankeert er weinig aan hun Chigaco-Blues.
The Buzznix was hierna aan zet met in de hoofdrol de Amerikaan Niki Buzz die het voor elkaar kreeg aan het begin van zijn optreden al 2 versterkers op te blazen waardoor hij zijn set af moest maken met een directe doorversterking naar de P.A. installatie waardoor hij geen gebruik kon maken van effecten en vervorming die een gitaarversterker geeft, een heidense klus voor iedere elektries spelende gitarist en zeker onze complimenten dat hij zich zo goed door zijn set heeft gewerkt met niet afdoend resultaat.

Hierna viel de beurt aan gastheer/gitaargeweldenaar Ruben Hoeke en band, inmiddels een Nederlands Bluesinstituut met zanger/mondharmonicaspeler Frank van Pardo waar je niet omheen kan gevolgd door de Veldman Brothers, die inmiddels zijn stempel op de NL-blueswereld heeft gezet, tevens vele malen genomineerd voor de Dutch Blues Awards.
Ook op deze dag kwam het publiek in grote mate en genoot.
Met een unieke gebeurtenis door middel van een Superjam met het merendeel van de muzikanten van de zondag aangevoerd door de inmiddels levende sax-legende Boris van der Lek, werd het festival afgesloten waarin iedereen, zo ook het publiek in de koortjes,  netjes aan bod kwam waar een ieder kan terugkijken op een zeer geslaagde 2e Batavia Haven Blues Festival. Dat men de Blues-smaak goed te pakken heeft merken we aan de voorpromotie van het optreden van Livin’ Blues  X pierience dat volgend jaar op zaterdag 27 april aldaar gaat plaatsvinden.

fotoalbum : https://picasaweb.google.com/102364480692950796408/BataviaHavenBluesFest4Nov2012?authuser=0&feat=directlink

Foto Verslag: Batavia Haven Blues festival – 4 november 2012

Foto Verslag: Batavia Haven Blues festival – 4 november 2012

Foto Verslag: Batavia Haven Blues festival – 4 november 2012

Foto Verslag: Batavia Haven Blues festival – 4 november 2012


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.