Bas Paardekooper & The Blew Crue
Café Wallies, Harmelen
18 december 2011

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

Broken Heart For Sale zorgt vandaag als aller, aller, laatste toegift voor de 2de keer deze middag voor de ultieme kippenvel beleving. Als de gelijknamige nieuwe release komend jaar eenmaal verschenen is kan het zo maar eens zijn dat we deze song terug gaan vinden in de Arrow Blues Top 50 !

Foto Verslag: Bas Paardekooper & The Blew Crue – 18 december 2011 Café Wallies, Harmelen

Op het moment dat Bas Paardekooper en zijn Blew Crue van start gaan blijkt de publieke opkomst wat mij betreft toch enigszins teleurstellend. Jammer, want het initiatief van Café Wallies verdient meer dan de 25 mensen die er vandaag op afgekomen zijn. Wel krijgt Bas, met opener Little Wing van Jimi Hendrix, het voor elkaar dat iedereen  gelijk geboeid staat te luisteren. Als dit een vervolg krijgt met een nieuw nummer wat ongetwijfeld op de nieuwe CD terug te vinden zal zijn realiseer ik me dat er goed over is nagedacht hoe de songs verdeeld gaan worden deze middag. Covers van Jimi Hendrix en natuurlijk Walter Trout in een fijne afwisseling met eigen geschreven nummers. In De Boerderij te Zoetermeer werd ik ooit verrast met het wonderschone Broken Heart For Sale en ben dan ook verbaasd dat dit nummer vrij vroeg het sfeervolle café wordt in geslingerd. Stap voor stap neemt Bas ons mee en maakt steeds meer indruk door het gevoel wat hij in zijn spel weet te leggen. Ruim een jaar zit er tussen mijn laatste gig van deze band en vandaag. Als de eerste set wordt afgesloten met het heerlijke Red House is duidelijk dat de heren enorm gegroeid zijn en de blues steeds meer in hun lijven is gaan zitten.

Gaande weg lijken steeds meer van de aanwezigen dit te gevoel te delen en worden de credits naar Bas en zijn Crue steeds groter. Tijdens de 2de set, bij Dust My Broom,  is er een formidabel duel tussen Bas en de hammondspeler waar het plezier vanaf spat en blijkt duidelijk waarom Wouter Hoek als aanwinst wordt gezien en zich definitief als vierde lid bij de band heeft gevoegd. De energieke Roel lijkt achter zijn drumkit altijd plezier te hebben en samen met de groovende bass van René smelt de band samen tot een eenheid die uitstralen dat ze  houden van wat ze vandaag doen, samen muziek spelen. Als we via Stranger To The Blues en Between The Lines aankomen bij een medley waarin enkele grote krakers aan ons voorbij vliegen lijkt het richting einde te gaan. Als er na Hey Joe alsnog een vervolg komt met Say Good By To The Blues dat aan de Gary Moore wordt opgedragen weet iedereen, this is it.
We want more, we want more, maar de band is niet te vermurwen, of toch? Eigenaar Vincent doet een persoonlijk beroep op de heren en gelukkig laten ze zich verleiden om nog één, maar dan ook echt één nummer te spelen.

Ergens in een donkere hoek zie ik iemand de tranen uit zijn ogen wrijven als voor de 2de keer deze avond Broken Heart For Sale de kroeg in knalt.

Na afloop spreken we nog even met de heren, natuurlijk gaat hierbij de meeste aandacht uit naar het verschijnen van de nieuwe release. Uiterlijk in maart 2012 kunnen we deze tegemoet zien. Maart, laat de  komende maanden alstublieft met de snelheid van het licht aan ons voorbij vliegen.

Website artiest: www.baspaardekooper.com

Foto Verslag: Bas Paardekooper & The Blew Crue – 18 december 2011 Café Wallies, Harmelen

Foto Verslag: Bas Paardekooper & The Blew Crue – 18 december 2011 Café Wallies, Harmelen


Ook op Blues Magazine ...