Aynsley Lister
29 april 2012 De Bosuil te Weert, aanvang 18.10 uur.
30 april 2012 Café De Noot te Hoogland (buitenpodium), aanvang 15.30 uur.

Tekst en foto’s: Stan van der Lugt

Na afwezigheid van bijna een jaar in Nederland konden de fans weer eens een aantal optredens van de Britse gitarist/zanger Aynsley Lister bijwonen. Deze gelegenheid konden we niet aan ons voorbij laten gaan en we waren aanwezig in Weert en Hoogland (gemeente Amersfoort).

De Bosuil had op het laatste moment een tweede support act aan het zondagmiddagprogramma toegevoegd, waardoor Aynsley Lister pas laat in de middag zou optreden.
Uiteindelijk werd het lange wachten beloond en verscheen Aynsley in een redelijk gevulde Bosuil, waarbij opviel dat de begeleidingsband van verleden jaar vervangen is door een 3-tal nieuwe gezichten. De bassist heeft in het verleden nog met Ian Parker gespeeld, maar de toetsenist en drummer zijn voor ons onbekende fenomenen.

De setlist zou bestaan uit een aantal bekende werkstukjes zoals Hero en Sugar Low, een verrassende Joe Bonamassa cover (A New Day Yesterday) en een aantal nieuwe songs die veel beloven voor het nieuw te verschijnen album.
Met de toegift Purple Rain werd het optreden na 75 minuten afgesloten, het was een lange middag geweest dus we vonden het eigenlijk wel prima zo. De dag van morgen zou toch ook weer in het teken van Aynsley Lister staan.

Het is een goede gewoonte van de eigenaar van muziekcafé De Noot om op Koninginnendag een gratis concert te geven. Hiervoor hulde aan Henk Hak, die ook de drijvende kracht is van het Highlands Festival. Bij goed weer wordt er opgetreden op een buitenpodium en bij slecht weer wordt er in het café opgetreden.
Over een eventueel binnenpodium hoefde Henk zich geen zorgen te maken, zoals bekend was Koninginnendag zonovergoten. Ongetwijfeld heeft het weer een gunstige uitwerking gehad op de opkomst want die was erg goed. De bierpomp maakte overuren en de traditionele porties saté gingen als de bekende warme broodjes over de toonbank.
Aynsley Lister is een wat in zich zelf gekeerde muzikant, maar maandagmiddag was hij zelfs in een wat jolige bui en dolde wat met de toetsenist die het glimlachend onderging.
De setlist verschilde niet met die van de vorige dag, maar het optreden zou zeker wel een half uur langer duren. Hierdoor konden er diverse songs worden toegevoegd. Zondagmiddag werd een prachtsong als What’s It All About ons onthouden, maar stond tot ons genoegen nu wel op de setlist. Ook was er ruimte voor een extra toegift How Long Blues, voordat Purple Rain het optreden wederom zou afsluiten.

Na afloop werd Aynsley geen rust gegund, vooral vrouwelijke fans wilden met hem op de foto. Exemplaren van het laatste album The Tower Sessions  kon Aynsley helaas niet meer verkopen, want de tournee loopt op zijn eind en Aynsley is al door zijn voorraad heen.


Ook op Blues Magazine ...