MyBrainbox

Alkmaar Blues Express: Duketown Slim en My Brainbox ft Bert Heerink en Jan Akkerman
Vrijdag 15-02-2013, Victorie Alkmaar
Ingestuurd verslag door: Yvonne Hartog

Het dampte en stampte vrijdagavond 15 februari in poppodium Victorie in Alkmaar. Onvervalste blues, hier en daar een vleugje funk en jazz en verder de solide klanken van Jan Akkerman en zijn band, My Brainbox.

Duketown Slim mocht het publiek opwarmen met pure Deltablues. Ritmisch stampend met zijn voet, lippen aan de bluesharmonica. Schatplichtig aan Robert Johnson, zoals zo velen, bracht hij vol passie o.a Cross Road Blues, waarbij het bijbehorende verhaal van de legende uiteraard niet onvermeld bleef. Blues spelen zoals die ooit bedoeld is! Het publiek, wat ouder bij dit concert, bleef helaas wat rumoerig, waardoor de power van de nummers wat verloren ging. Interactie met het publiek tussen de nummers door was er wél. Een soort quasi onhandig zoeken naar spullen, maar een goed verhaal. Laten we deze jongen asjeblieft heel vaak terugzien op bluesfestivals!

Dan de mannen van My Brainbox Bert Heerink, wat een strot heeft die man! Summertime krijgt een totaal andere lading, nostalgia met nummers als Dark Rose, Down Man, Scarborough Fair (denk aan de versie van Simon and Garfunkel…). Ook op de setlist You can’t always get what you want, waarbij Bert Heerink als een Mick Jagger over het hele podium stuiterde. Een mooie drumsolo was weggelegd voor Marijn van der Berg, die vol passie zijn drumset bewerkte. Toetsenist Coen Molenaar maakte een redelijk relaxte indruk en leek mee te gaan in de flow. En als stevige toet Hocus Pocus waarbij Bert het publiek liet jodelen! Jan Akkerman durf ik te vergelijken met één van de beste gitaristen ter wereld: Alvin Lee, als het gaat om razendsnelle licks en loopjes. Een avond om nooit te vergeten!


Ook op Blues Magazine ...