Danny Bryant Band

20 Jaar Bluescafe Apeldoorn, met The BluesBones en Danny Bryant Band, 26 Januari 2014

Tekst: William Foto’s: Sarah M Bande
Video’s: Sarah M Bande/ William Lindner

De mijlpaal 20 jaar onafgebroken Bluescafe Apeldoorn (januari 1994- januari 2014) werd deze jubileummaand gevierd door eigenaar Jan Kerseboom samen met muziekliefhebbers met maar liefst twee dubbelconcerten: 4 januari met de Nederlandse bands de Juke Joints en Bas Paardekooper en afgelopen zondagmiddag met de The BluesBones en de Danny Bryant Band.

Voordat dit feestje begon, werd de bluescafe-eigenaar verrast met de zilveren erepenning en een oorkonde van de gemeente Apeldoorn (zie www.bluesmagazine.nl/ere-penning-voor-jan-kerseboom-uitbater-bluescafe-apeldoorn.

The BluesBones (www.thebluesbones.be)
Rond kwart over vier trapte de Belgische band the BluesBones af. Deze Belgische band die in de huidige samenstelling pas sinds mei 2012 speelt, heeft in zeer korte tijd een grote schare fans opgebouwd in Nederland. Luisteraars van diverse Nederlandse Bluesradiozenders hebben hun cd ‘LIVE @ THE BOSUIL 2013’ uitgeroepen tot cd van het jaar. En ik moet zeggen: terecht.

The BluesBones

Het aanwezige publiek, deze zondagmiddag in een prima gevuld Bluescafe, genoot zichtbaar. Passie, gevoel, gitaarvirtuositeit was wat zij te zien maar bovenal te horen kregen. Bijna alle nummers van de volop geprezen Live cd/dvd werd gespeeld. Met onder andere Voodoo guitar, het tranentrekkende Broken tears, King Bee (een eerbetoon aan hun Nederlandse Booker Rob Konings), het boogienummer Cruisin waar uiteraard weer volop op werd gedanst. Zelfs de zoveelste versie van Little Wing oogstte grote bewondering bij de aanwezigen.

The BluesBones "The Witchdoctor" 26 jan 2014 @ 20 years Bluescafe Apeldoorn

Met de afsluiter Whiskey Drinking Woman werden nog eens alle registers opengetrokken en lieten ‘Zangerreus’ Nico De Cock, Andy Aerts (gitaar), Ronald Burssens (bas), Dominique Christens (drums) en Stef Paglia(gitaar) nog eens zien waarom de band in hun korte bestaan zulke lovende kritieken heeft gekregen. Na dit optreden hebben zij er weer een grote schare fans bij gekregen.

The BluesBones 'Whiskey Drinking Woman' 26 jan 2014 @ 20 years Bluescafe Apeldoorn

Danny Bryant (www.dannybryant.com)
Een band die al een grote fanbase heeft opgebouwd met zijn liveoptredens is de Engelse gitaarbeul Danny Bryant en zijn Band. Deze keer niet meer met vader Ken Bryant, maar met nieuwe bassist Alex Philips en drummer Trevor Barr.

Danny Bryant is bijna elk jaar een vaste waarde in het bluescafe Apeldoorn en hij sloot deze jubileum maand op de van hem bekende gedegen powervolle wijze af met nummers van zijn inmiddels 8 albums en Live dvd. Zowel de bekende ballads als de bekende bluesrock nummers Master Of Disaster, Heartbreaker en onder meer Slow Blues In C en voor velen het favoriete nummer Painkiller van zijn recente album Hurricane werden ten gehore gebracht.

Danny Bryant @ BLUESCAFE APELDOORN 2014-01-27

Rest nog te vermelden dat dit concept ‘dubbelConcert op de zondagmiddag‘ in het Bluescafe Apeldoorn niet alleen in het kader van het 20 jarig jubileum wellicht een vervolg krijgt. In ieder geval was jubilaris Jan Kerseboom uiterst tevreden met de opkomst voor de zondagmiddag. En dat is een mooi vooruitzicht voor bluesminnend Nederland die deze middag van heinde en verre het dubbelconcert bezocht. Gesteund door een team van vaste vrijwilligers blijft Jan daarmee nu al 20 jaar lang als ondernemer, zonder enige vorm van subsidie een geweldige muzikale bluesprikkel geven in zijn Blues Café Apeldoorn en daarbuiten.

Persoonlijk ben ik dan ook blij dat wij hem onder meer om die reden terecht de zilveren ere-penning hebben toegekend door de gemeente Apeldoorn. ‘Dat geeft de man weer moed!’ zei een bekende Nederlandse muzikant en Blues Magazinemedewerker die de clubeigenaar al vanaf het begin kent terecht. En hij heeft gelijk. Want het blijven met name moeilijke tijden voor de zelfstandige horecaondernemers en dus ook voor een uniek bluesmonument/jukejoint als het Bluescafe Apeldoorn.

Danny

BluesBones

Websites:
www.bluescafe.nl
www.thebluesbones.be
www.dannybryant.com

Playlist: 26 jan 2014 20 Yrs Bluescafe w.TheBluesBones+Danny Bryant
Bekijk deze playlist op YouTube


Ook op Blues Magazine ...