Veranderingen rond Culemborg Blues 2016

Ieder jaar proberen we met kleine veranderingen het festival te verbeteren, in andere gevallen eisen andere wetgeving of strengere veiligheidseisen een aanpassing. Hieronder de belangrijkste:

Munten
De bemande muntkassa’s hebben plaats gemaakt voor muntautomaten. Met de munten betaal je op het festival terrein en bij de deelnemende horecagelegenheden. De automaten staan op de Markt, Varkensmarkt en op de hoek Oude Vismarkt-Tollenstraat. Bij deze kassa’s kunt u pinnen en met briefgeld betalen. De munten zijn op Culemborg Blues 2017 ook weer geldig. De automaten wisselen niet.

Glas en Blik
Het is verboden om met glaswerk of blik op het festivalterrein te zijn. Dit geldt voor het gehele festivalterrein (Varkensmarkt, Everwijnstraat, Markt, Kattenstraat,Tollenstraat en de Havendijk). Gewoon voor je eigen veiligheid. Het is niet toegestaan je eigen drank mee te brengen.

Lockers
Op het festivalterrein, bij de festivalmarkt, staat een wagen met lockers. Tegen betaling (en borg) kunt u hier kleding enof waardevolle spullen veilig opbergen.

Vrijdagavondprogramma wijziging
De Jacob Harper Bluesband hebben alle optredens afgezegd. Ze worden vervangen door The Bugaboos, afkomstig uit de regio Antwerpen in België. Ze werken al jaren aan hun specifieke sound en stijl. Zij brengen zorgvuldig gekozen Bluessongs, aangepast en gemoderniseerd tot een eigen Bugaboos geluid. Ze durven af te dwalen van de meest bespeelde wegen en loodsen zo de verschillende stijlen van de Rhythm&Blues naar de 21ste eeuw. The Night before…. Vrijdag 26 aug, Café De Mart, 20.00 – 22.00 uur.

Bugaboos (1)

Black Hammer Voodoo

Zaterdagprogramma wijziging
Ook het optreden van Scrappy Tapes ( BE) gaat niet door. Zij worden vervangen door Black Hammer Voodoo.
In de warme winter van 2015 verliet zanger/bassist Michiel van Leeuwen Rusty Apollo om een nieuwe missie te beginnen. Met een stapel nieuwe songs op zak vond hij zijn ouwe maat ‘Raggende Man’ Pall Gudmundsson bereid om te het ritmisch fundament te leggen. De van ‘downunder’ gevluchte Sam ‘Smokehouse’ Shine meldde zich aan als gitaar tovenaar en Black Hammer Voodoo was geboren.
Ze spelen stevige bluesrock met een psychedelische inslag. Hiermee roepen ze de geesten van voorouders als Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John lee Hooker, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan op. Deze hoge priesters brouwen een kokend elixer van originals en eigenzinnige uitvoeringen van hoogtepunten uit de blues traditie. Black Hammer Voodoo staat klaar om de wereld te verrijken met ceremoniën van ‘Night Dancing’ en ‘Deep Dark Shit’!
Culemborg Blues, Zaterdag 27 aug, Tollenstraatpodium 15.00-17.00 uur.

Meer informatie op de website van Culemborg Blues, www.Culemborgblues.nl
Toegang is overal gratis!