Kwadendamme Bluesfestival 2016

VASTI JACKSON is een soulvolle wereldberoemde blues gitarist en zanger wiens aanwezigheid van het publiek hij vangt vanaf het moment dat hij het podium betreedt.

Vasti Jackson is een volmaakte performer, songwriter, arrangeur en producer.

Hij begon zijn muzikale loopbaan met gospel te spelen in de kerk en blues in de ‘juke joints’ in McComb Mississippi, en daarna de bluesclubs en festivals over de hele wereld.
Vasti’s talent is vergroot door een verbazingwekkende reeks van muzikale ervaringen van zijn reeds 35 jarige carrière.

In de jaren ‘80 en ‘90 was Vasti Jackson sessie gitarist bij Malaco Records (Mississippi) en Alligator Records (Chicago) en was hij gitarist bij oa. ZZ Hill, Johnnie Taylor, Denise LaSalle, Little Milton, Bobby Bland en swamp koningin Katie Webster.

Geworteld in de muziek van Mississippi en Louisiana werd Vasti Jackson in 2012
toegevoegd in de befaamde Mississippi Hall of Fame en speelde hij mee op de BB King CD ‘Blues Summit’ die een Grammy Award kreeg.

Hij tourde in oa Japan, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Afrika, Nederland, Zweden, Polen, Uruguay, Argentinië, Spanje, Zwitserland, Italië, Sicilië, Noorwegen, Finland, Engeland, Ierland, Belgie, Tunesië, Uruguay, Brazilië , Portugal en de USA.
Guitar Player Magazine, Living Blues, Nothing But the Blues, Juke Blues (Engeland), Blues Revue en vele andere bladen ‘worldwide’ publiceerden interviews.

Vasti Jackson presenteert in Kwadendamme zijn nieuwe CD ‘Down Home Woman’.