Foto Upcoming release Hannah Wicklund - The Prize

Hannah Wicklund brengt met “Hide and Seek”, de eerste single van haar aanstaande tweede album, The Prize (verwacht op 13 oktober). “Hide and Seek” is een opwindende liefdesverklaring die wordt gekenmerkt door krachtige zang en levendige beelden met een gelijkmatige mix van adrenaline, melodie en vurige gitaarspel. “Het is anders dan elk ander nummer dat ik heb geschreven”, geeft Hannah toe. “Meestal schrijf ik over het einde van een relatie, en niet over het begin van een relatie. De chaos van het refrein vat dat explosieve gevoel samen van iemand zo graag willen dat het bijna nergens op slaat. De angst van alleen al het idee om iemand te verliezen terwijl je verliefd op hem wordt, is zo’n bizarre ervaring.

Het album wordt begeleid door enkele, door Hannah, zelf geschilderde kunstwerken, hierin komt het volledige verhaal van “Hide and Seek” samen. Met een afbeelding van een vrouwelijke jackalope, fictief dier, die een mannetje het doolhof in lokt, werpt het kunstwerk licht op het begin en de jacht op liefde. “Voor mij was dit ,het schilderij en het lied, een eerlijke weergave van verliefd worden”, deelt ze. “omdat het zwoel is, het is aanlokkelijk, maar dan wordt het een beetje hectisch en eng, bijna obsessief, zoals elke goede huwelijksreis.”

 
Het album is geproduceerd door Sam Kiszka, de Greta Van Fleet-bassist, The Prize is het eerste album dat hij produceert buiten Greta van Fleet om. Op dit nieuwe album komt Wicklund volledig tot wasdom na het gelijknamige debuut album dat zij in 2018 uitbracht. De boodschap van het nieuwe album: Het stokje doorgeven van meisje naar vrouw. “Ik hoop dat deze plaat tekstueel, muzikaal en artistiek een beeld schetst van hoe rauwe vrouwelijke kracht en vastberadenheid eruit ziet, voelt en klinkt”, zegt Hannah. Het krachtige album bevat naast Sam Kiszka op bas, toetsen en orgel ook Greta Van Fleet-drummer Danny Wagner. De 10 nummers op The Prize dienen als een rock-‘n-roll-routekaart naar een kruispunt waar Wicklund al meer dan een decennium onbewust naar op zoek is. Door de samenwerking met Greta Van Fleet is het dan ook niet verbazingwekkend dat Hannah wicklund, Greta van Fleet begeleid als support act voor hun aanstaan de toer. Een toer die ook de Ziggo dome aandoet.

Tracklist:
1. Hell In The Hallway
2. Witness
3. Hide and Seek
4. Lost Love
5. Song Bird Sing
6. The Prize
7. Can’t Get Enough
8. Intervention
9. Dark Passengers
10. Sun To Sun

Socials
Website
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube


Ook op Blues Magazine ...