Bluesrock-band Ulrich Ellison and Tribe (USA/AT) komt zaterdag 14 mei naar Nederland voor een eenmalig concert in het Bluescafe Apeldoorn.

Het is geen geheim dat Austin TX een van de belangrijkste muziekhotspots van de wereld is als het gaat om blues, Americana en roots. De muziekstad is beroemd als thuishaven van muziekiconen. In 2007 arriveert de in Graz geboren en getogen Oostenrijkse gitarist Ulrich Ellison in Austin, Texas. Als een van de weinige Europeanen in deze concurrerende scène produceert Ellison een geluid (zoals hij zelf omschrijft) tussen ‘swampy grooves en Texas cool’. Een eigen uniek geluid: een mix van Americana vermengd met een Europese touch. Gebaseerd op de bluesrocktraditie, met psychedelische en Keltische elementen. Met zijn uitstekende gitaarspel wint hij diverse prijzen en onderscheidingen. Ulrich Ellison and Tribe wonnen onlangs twee Austin Music 2015 Awards voor Beste gitarist en Beste blues/soul/funk Act.

De band heeft een trouwe en omvangrijke aanhang om zich verzameld en speelt zowel in Austin en de rest van de VS als in Europa in belangrijke clubs en op diverse festivals. Ulrich Ellison and Tribe vertegenwoordigde in april Oostenrijk als finalisten voor de 2016 Europese Blues Challenge in Torrita Di Siena, Italië. Samen met zijn soulmate en echtgenote, bassiste Sabine, en Texasveteraan drummer Joel Duhon is Ulrich in april en mei begonnen aan een uitgebreide Europese Son Of A Tribe Tour 2016 clubtoer. De tour gaat door landen als Oostenrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië en Denemarken. Daarbij wordt het op 11 maart uitgebrachte nieuwe album Rise Up From The Ashes gepresenteerd.

Zaterdag 14 mei kunnen muziekliefhebbers in Nederland voor het eerst kennismaken met de bluesrock van  Ulrich Ellison and Tribe tijdens een eenmalig optreden in Nederland in het Bluescafe in Apeldoorn.

Web: http://ulrichellison.com/

Ulrich Ellison and Tribe