De Twelve Bar Blues Band, in 2005 begonnen als 5-mans formatie, heeft het laatste halve jaar succesvol als 4-mans formatie haar kunsten in binnen- en buitenland vertoond. Er werd echter nooit uitgesloten om ogen en oren open te houden naar een geschikte 2e gitarist die de onderschatte taak van rhythm gitarist op zich kan nemen en waarvan wij ook werkelijk het idee hebben dat deze echt iets aan de band toe zou voegen. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en de uiteindelijke keus is gevallen op Randy Pears, die inmiddels een aantal concerten met ons heeft mee gespeeld. Dat is 12BBB en Randy zo goed bevallen dat besloten is om hem vast als 5e man tot de Twelve Bar Blues Band toe te laten.

Reeds in zijn tienerjaren besloot Randy Pears, opgegroeid op het eiland Texel, zijn talenten te ontplooien op het vasteland, waar hij werd blootgesteld aan sessies met o.a. de gebroeders Laporte (Barrelhouse) en Hans Dulfer. Randy speelde o.a. als gitarist in de House-Band van de fabelachtige, helaas te vroeg overleden, Chicago-Blues gitarist Ronald Abrams en gaf hem de mogelijkheid om te proeven van de zuiverste blues-bron die er in Nederland aanwezig was. (Abrams had o.a. met Muddy Waters, Jimmy Reed, Jimmy Johnson, James Cotton en Johnny Dollar gespeeld).

Het eerstvolgende optreden van de Twelve Bar Blues Band met Randy vindt plaats op zaterdag 3 oktober 2009 in de Mahogany Hall te Edam. Aanvang 21.15 uur.

29 september 2009
Namens: Jan J. Scherpenzeel en Kees Dusink

Website Twelve Bar Blues Band : www.twelvebarbluesband.nl | www.myspace.com/twelvebarbluesband


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.