roots in the park

Vandaag ‘druppelt’ de organisatie van het Utrechtse Roots in the Park twee nieuwe namen. Met The Dirty Aces wordt er een stevige debuterende Britse bluesband toegevoegd het programma. Ook zal de uit New Orleans afkomstige soulzanger Marc Broussard 27 juni met zijn band afreizen naar het Utrechtse Julianapark.

Marc Broussard hoort thuis in het rijtje Eli Paperboy Reed, Jesse Dee, Mark Ronson en Black Joe Lewis: allemaal jonge mannen met een voorliefde voor soulmuziek die dit genre vandaag de dag een frisse impuls meegeven. Marc Broussard bracht in 2004 zijn eerste album ‘S.O.S. Save our Soul’ uit, waarmee hij direct veel indruk wist te maken door zijn old-school stijl met authentieke southern-soul nummers. Op zijn vervolg album ‘Keep Coming Back’ staan voornamelijk eigen nummers die echter in geen geval onder doen voor de liedjes van zijn grote voorbeelden; Marvin Gaye, Dr. John en Otis Redding. Marc Broussard maakt prachtige platen, maar het is toch vooral op het podium waar deze uit New Orleans afkomstige zanger grote indruk maakt.

The Dirty Aces brengt een dampende mix van alternative-rock, garage rhythm ‘n blues en rock ‘n roll. doen ze denken aan Jack White en The Black Keys, maar ook The Rolling Stones deden in 60’s en 70’s en The Stooges.
Blikvanger van de band is zanger en mondharmonica speler Giles Robson met naast hem gitarist Filip Kozlowski, die verantwoordelijk is voor de monsterlijke gitaarriffs, grooves, licks en solo’s. Ondersteund door een loei strakke ritmesectie zouden The Dirty Aces weleens hét meest verfrissende en opzwepende bluesbandje van 2015 kunnen worden.

De komende periode worden nog diverse internationale bands aan het programma toegevoegd.

www.rootsinthepark.nl

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concertverslagen
Sort by