De komende twee maanden heeft Gigant twee héél interessante shows in het blues genre. Twee rasartiesten, waarvan een van eigen bodem en beiden voor bluesliefhebbers een must-see!

Jan Akkerman

Jan Akkerman is onze eerste tip. Op zondag 1 april (en nee, dit is géén grap!) treedt hij op in Gigant. Want ook al is hij van alle markten thuis, hij zal zijn muzikaliteit op bluesgebied nooit achterwege latenAkkerman is al veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen in Nederland, maar ook internationaal is hij geliefd. De lezers van het Engelse muziektijdschrift Melody Maker benoemde hem begin jaren ’70 tot beste gitarist ter wereld.

In het voorjaar van 2011 verscheen voor het eerst in acht jaar weer een nieuw studio album, Minor Details, waarop hij heeft samengewerkt met trompettist Eric Vloeimans. Het langverwachte album werd erg goed ontvangen. Jan Akkerman over dit album: ‘Ik kan er goed mee leven. Ben er heel tevreden over. Dit is muzikaal de meest rijke cd uit mijn loopbaan: het is één geheel en daarbinnen is het heel gevarieerd.’

Vanaf januari is Jan Akkerman al te zien op verschillende locaties, en 1 april is Gigant aan de beurt om deze geniale gitarist te mogen ontvangen. Samen met zijn vaste toetsenist Coen Molenaar, bassist Wilbrand Meischke en drummer Marijn van den Berg, zorgt Jan Akkerman altijd voor een verfrissende, energieke show. Improviseren kan hij als geen ander, dus ook voor de trouwe fans blijft het altijd verrassend!

Jan Akkerman and Band

Betreft: Jan Akkerman
Datum: zondag  1 april 2012
Locatie: popzaal Gigant
Toegang: €17,00 / €16,00 (Gigantleden)
Aanvang:   20.30 uur

Eric Sardinas

De Amerikaanse bluesrock gitarist Eric Sardinas is onze tweede bluestip. 3 mei staat hij op het podium van Gigant. Hij staat bekend om zijn geheel eigen geluid en zijn spectaculaire live shows. Naar eigen zeggen is zijn laatste album geïnspireerd op deze shows. Eric Sardinas zet zijn elektrische resonator gitaar (met regelmaat ook letterlijk) in vuur en vlam. Hij wordt gezien als de toekomst van de moderne blues, en ook meester-gitarist Steve Vai is erg onder de indruk. Hij nam Sardinas in 2005 mee op tour als voorprogramma voor zijn eigen shows. In 2009 gaf Eric Sardinas al een spetterende show in Gigant en nu komt hij het nog eens dunnetjes overdoen.

De avond kan niet stuk met het voorprogramma. De Nederlandse band Cry Wolf Blues Band zal de avond opwarmen met een stevige dosis gitaarwerk. Behalve blues kun je af en toe ook bluesrock en rock ’n roll verwachten. Maar het allerbelangrijkst is de eigen herkenbaarheid die terug te vinden is in alles wat ze spelen.

Best of Blues Blues : The Rhythm Chiefs, Oli Brown and Eric Sardinas

Betreft: Eric Sardinas
Datum: donderdag 3 mei 2012
Locatie: popzaal Gigant
Toegang: €15,00 / €14,00 (Gigantleden)
Aanvang: 21:00 uur

De verkoop voor beide avonden is reeds gestart. Kaarten voor Jan Akkerman kosten €17,00 / €16,00 (voor leden) en kaarten voor Eric Sardinas €15,00 / €14,00 (voor leden). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl en aan de kassa van Gigant.