TV Tip

Nacht van de Popmuziek
Met o.a. Aretha Franklin, Stevie Ray Vaughan, Etta James, David Bowie en de Foo Fighters

Uitzending: zaterdag 18 november, 23.00 uur NPO3
Website: www.nachtvandepopmuziek.nl

nacht van de popmuziek

In de Nacht van de Popmuziek 2017 biedt de NTR voor alweer de twaalfde keer ruim drie uur lang live, bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Alleen maar liveregistraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.
Update: Voor één keer wordt Matthijs van Nieuwkerk vervangen door Eric Corton.

Op het programma staat onder meer heerlijk materiaal van Aretha Franklin, Elvis Costello samen met jazz trompettist Chet Baker, gitaarheld Stevie Ray Vaughan, een geweldige samenwerking van zangkanon Etta James met Dr. John, David Bowie samen met de Foo Fighters, en we besteden aandacht aan het feit dat John Lee Hooker 100 jaar geleden geboren is.

Live meepraten
Kijkers kunnen live deelnemen aan het programma via het tweede scherm op live.ntr.nl. Daarop kunnen ze nummers aanvragen, reageren op de uitzending en vinden ze achtergrondinformatie en extra videomateriaal. Ook moeten er door te stemmen weer harde noten worden gekraakt. Want welke vrolijke jaren 80 act wilt u zien: Cyndi Lauper of Kid Creole and the Coconuts?

Verzoeknummers
In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijkers. Vanaf nu kan iedereen via www.nachtvandepopmuziek.nl z’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.

Nacht van de Popmuziek Extra – zondag 19 november om 16:05 uur op NPO Cultura
Op NPO Cultura laat Leo Blokhuis zondagmiddag een aantal complete concerten zien die gekoppeld zijn aan fragmenten uit de Nacht van de Popmuziek. Met onder anderen een compleet concert van Electric Light Orchestra, opgenomen in 1978 tijdens de Out Of The Blue-tour.

NPO Cultura het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222), KPN (kanaal 170) of via https://www.npo.nl/live/npo-cultura


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.