The Love Veins en Deep and The Dudes treden live op bij 3ML Radio

In maart 2013 is het 12,5 jaar geleden dat Ton Wanten startte met een internet radio station: Triple R Blues Radio. Bij de start hiervan was het zijn bedoeling een playlist online te zetten waar hij zelf op gezette tijden naar kon luisteren.

Al snel bleek dat ook anderen de stijl van Triple R Blues aansprak en het aantal luisteraars groeide gestaag. Al snel werd de eerste playlist van ongeveer 90 minuten uitgebreid naar 180 minuten, met als eindresultaat een online blues programma van meer dan 36 uur onafgebroken blues muziek! De blues wereld bleek echt de hele globe te omvatten met luisteraars uit alle hoeken en gaten, hoewel de meeste luisteraars uit de Verenigde Staten komen blijkt dat ook luisteraars uit heel Europa, het Midden Oosten en zelfs het Verre Oosten Triple R Blues wel zagen zitten.

Na een aantal jaren met heel veel plezier gewerkt te hebben als collega bij het blues programma ‘Blues Traffic’ (destijds Block) bij lokale omroep P&M, maakte Ton de overstap naar Omroep Leudal. Bij deze omroep heeft het programma Triple R Blues een fiks aantal jaren op de maandagavond gedraaid. Door persoonlijke redenen is dit gestopt maar vanaf februari van 2011 is Ton terug bij Omroep 3ML (de opvolger van Omroep Leudal) met een twee uur durend blues programma. Samen met Wil Wijnhoven hebben ze een ‘typisch’ blues programma opgezet, uniek in zijn soort. Doorspekt met blues vanaf de hele wereld en gelardeerd met humor, blues nieuws, een regionale concert agenda en een wekelijkse album recensie. Dankzij het gebruik van Social Media voor en tijdens de uitzending wordt het programma ook via de webstream van 3ML druk beluisterd door blues minnend Nederland.

Regelmatig ontvangen de heren gasten uit de (niet alleen Limburgse) Blues Scene: waaronder lokale blues promotors, nationale en internationale blues bands, die al dan niet live in de studio optreden.

12,5 jaar Triple R Blues gaat gepaard met hoogte en diepte punten, over de diepte punten wil de presentator het niet hebben maar één van de hoogte punten wil hij wel noemen: het exclusieve interview met blues ster Susan Tedeschi, die enkele maanden geleden nog met haar man Derek Trucks voor President Obama speelde in het Witte Huis!

Het koperen jubileum van Triple R Blues Radio is voor Ton een aanleiding om iets speciaals te gaan ondernemen. Samen met Omroep 3ML en pop podium Sjor in Roggel wordt daarom op vrijdag 8 maart 2013 een live radiospektakel georganiseerd: Vier uur non-stop blues radio met interviews, muziek en niet te vergeten: Twee Limburgse Blues Bands die het geheel meer cachet geven: 
‘The Love Veins’, die vriend en vijand verrast hebben met een uitstekende nieuwe CD en ‘Deep and The Dudes’ een super band herrezen uit de as van de legendarische Bluescrowns. Geen onbekenden in Nederland en door hun successen hebben ze zelfs in het Blues Mekka Chicago hun sporen achtergelaten.
Wil je getuige zijn van een live radio uitzending van 3ML en de kans hebben de heren van Triple R Blues in actie te zien ben er dan bij op vrijdag 8 maart aanstaande bij Pop Podium Sjor in Roggel. De entree is geheel gratis.
Uiteraard wordt alles rechtstreeks uitgezonden bij Omroep 3ML en is alles te volgen via de webstream van 3ML, te vinden op de website www.3ml.nl.
Meer informatie over Triple R Blues is te vinden op www.triplerblues.com.