Tranen vloeien, dit is het einde van De Nix….

Vaak beschreven als de gezelligste muzikale huiskamer van de regio is de Nixenmeer, voorheen Nix BBBluesclub en Nix Podium, vanaf nu gesloten. Het doek is gevallen. Het afscheid vond afgelopen weekend tijdens twee feestavonden plaats, te midden van veel vaste bezoekers en gedompeld in de muziek van diverse ‘huis’ bands. Een emotioneel afscheid waarbij menig traan vloeide.

Na achttien jaar is de stekker nu definitief uit de oergezellige club aan de Everhard van der Marckstraat in Enschede getrokken. Het pand wordt simpelweg verkocht.

Vele talentvolle muzikanten uit binnen-en buitenland stonden op dit podium, sommigen ook aan het begin van hun muzikale carrière. Ze trokken vervolgens verder het grote circuit in maar kwamen daarna altijd weer graag terug. Ze kwamen er graag vanwege de intimiteit, de perfecte huiskamersfeer, de uitstekende geluidsman (Erik), al die lieve vrijwilligers, het ongedwongen drankje drinken na afloop met het enthousiaste publiek en de prima kookkunsten van gastvrouw Ine. Onder andere.

De NiX is ook de plek geweest waar menig muzikaal avontuur werd begonnen en eerste stappen als muzikant werden gezet. De plek waar vele vriendschappen ontstonden. De plek waar kennis gemaakt kon worden met nieuwe en andere stromingen van muziek. De plek waar we buiten de muzikale box konden denken. En dat muziek verbroedert, een gegeven waar we het wel eens over kunnen zijn.

Liefde en passie voor muziek, vooral voor líve-muziek. Dit te mogen delen met gelijkgestemden is prachtig en er bestaat niets mooiers naar mijn idee. Chris Wobben en Ine Berger kunnen dat, dat hebben ze in al die jaren wel bewezen. Ze verlaten dan wel hun huiskamer maar de passie om muziek te delen blijft bestaan. Er liggen dan ook gelukkig alweer enkele nieuwe plannen.

In samenwerking met het Mystiek Theater, ook in Enschede, gaat er op beperkte basis toch geprogrammeerd worden! Lees hier meer. Houd hiervoor hun website in de gaten!

Blues Magazine heeft jullie, onze lezers, vaak deelgenoot laten maken van menig onvergetelijk en uniek optreden. Ik noem concerten van de Delta Saints, Junior Watson, Matt Andersen, Stevie Nimmo, Mike Zito, Laurence Jones, Ryan McGarvey, Hamilton Loomis, Robert Jon & The Wreck, DVL, Nick Moss, La Vendore Rogue, US Rails, Birds Of Chicago, eigenlijk zijn het er veel te veel om op te noemen.

Kijk maar eens op de volgende link https://www.bluesmagazine.nl/?s=nixenmeer

Voorlopig gaan Chris & Ine even wat rust nemen, maar op vrijdag 24 augustus staat in ieder geval de grote opening met een internationale act gepland in Mystiek Theater. Blues Magazine wenst ze heel veel succes en we houden onze lezers natuurlijk op de hoogte.

Tot slot….
Ik wil, ook namens Blues Magazine, Chris & Ine en ál hun medewerkers, heel hartelijk bedanken dat ik deel mocht uitmaken van hun wereld, genieten van al die prachtige momenten en vaak schitterende pareltjes in hun ‘huiskamer’. Die herinneringen zijn van onschatbare waarde. De beleving van die concerten in de NiXenMeeR stond aan de basis van mijn eigen passie: het delen van veel fijne muziek.
Live at The NiX….heb ik nu echt voor het laatst getypt, dank jullie wel!

Nineke Loedeman


Ook op Blues Magazine ...