Tour in november en december in teken van gitaarlegende

The Veldman Brothers eren Jimi Hendrix

ZWOLLE – Op 27 november aanstaande zou Jimi Hendrix 75 jaar zijn geworden. Reden voor The Veldman Brothers om de legendarische gitarist aan het eind van dit jaar te eren tijdens hun tour. In november en december zal de set van de bekende bluesband uit de regio Zwolle zo’n tien Hendrix-songs bevatten.

En dat is de band rond de broers Gerrit (gitaar/zang) en Bennie (Hammond/mondharp/zang) meer dan toevertrouwd. Jimi Hendrix is niet alleen één van de grote voorbeelden van de hele band en in het bijzonder van gitarist Gerrit, ook deden The Veldman Brothers enkele jaren geleden al eens een speciale Hendrix-tour. Over deze tribute-tour wordt in de blueswereld nog steeds veel gesproken.

Naast veel eigen werk van hun inmiddels zes albums, spelen The Veldman Brothers tijdens hun optredens altijd wel één of twee songs van Jimi Hendrix. Maar de gigs die de band aan eind van dit jaar gaat doen, zullen circa tien bekende, maar ook minder bekende Hendrix-klassiekers bevatten. Denk dan aan klassiekers als Foxy Lady, Little Wing en Crosstown Traffic, maar ook aan songs als Rainy Day, Dream Away.

Jimi Hendrix is de gitarist die met zijn unieke spel en sound eind jaren zestig de wereld van de blues en rock’n roll voor altijd heeft veranderd. Vrijwel iedere gitarist noemt Hendrix als zijn voorbeeld of inspirator.

75 zou hij dit jaar geworden zijn, Maar Jimi Hendrix blijft eeuwig jong en zijn muziek is onverminderd tijdloos en actueel. The Veldman Brothers brengen graag weer een mooie ode aan deze gitaarlegende!

www.veldmanbrothers.nl