Leif de Leeuw band plays The Allman Brothers band!

 

 

 Uitgebreide tour door Nederland:

05 oktober: De Boerderij, Zoetermeer
12 oktober: RABO Theater, Hengelo
13 oktober: Muziekpodium Bel Air, Breda
19 oktober: Cacaofabriek, Helmond
20 oktober: De Noot, Hoogland
25 oktober: De Flux, Zaandam
26 oktober: Bibelot, Dordrecht
28 oktober: Meziek Mit Bus, Groningen
02 november:`t Beest, Goes
09 november: VanSlag, Borger
17 november: Heyhoef Backstage, Tilburg
24 november: Theater Calypso, Wijk bij Duurstede
29 november: T Beest, Goes
07 december: De Gelderland Fabriek, Culemborg
08 december: Bluestraffic Goes Live, Beringe
09 december: Beauforthuis, Austerlitz
15 december: QFactory, Amsterdam

Jonge hond Leif de Leeuw zet met zijn band de tanden in het achronisch repertoire van de legendarische The Allman Brothers band. Vanaf oktober 2018 touren de Leeuw c.s. door Nederland en er zijn inmiddels reeds 14 Nederlandse data bevestigd.
Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én…. inderdaad The Allman Brothers band. In april 2017 speelde hij met zijn band in de Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk en een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan.

Wie is de Leif de Leeuw Band?
De Leif de Leeuw Band is de band die geformeerd is rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt hij dit bijzondere kwartet. De band speelt bluesrock met veel dampende riffs en snijdende twin-leads. Dat alles overgoten met een vette seventies saus.

Waarom the Allman Brothers Band?
Wie in de afgelopen paar jaar naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. “The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. Ook het jam element als in de muziek van The Allman Brothers Band is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

Special guests
Om de tribute-shows extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als 2e man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meegaan op deze tour. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singer-songwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuutalbum is eerder dit jaar uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media.

Live-CD
Het productieve collectief nam eerder dit jaar ook al een live album (met eigen materiaal) op tijdens een show in Bibelot in Dordrecht. “Volgens mij zijn we erin geslaagd om een plaat te maken waarbij je het gevoel hebt dat je in de zaal staat. Als je je ogen dicht doet een de muziek flink hard zet is het een echte ervaring”, aldus Leif. De presentatie van dit album gaat plaats vinden tijdens het Ribs & Blues festival in Raalte op 21 mei, gevolgd door een reeks optredens komende zomer. 2018 belooft wederom een ‘roerig’ jaar te worden voor de Leif de Leeuw band: Hittin’ the Note!!!

ONLINE
Website:
Leif de Leeuw Band
https://www.facebook.com/leifdeleeuw

 


Ook op Blues Magazine ...