Foto Tour Nieuws | Kevin Burt naar Nederland!

Kevin Burt, 2018 International Blues Challenge winnaar, naar Nederland!

De Amerikaanse bluesman Kevin Burt won in januari 2018 tijdens de International Blues Challenge in Memphis niet alleen de eerste prijs in de categorie solo/duo, maar ontving ook nog eens de Lee Oskar Award voor Best Harmonicaspeler en de Chicago Blues Harmonica Player Award. Prestaties van formaat dus, die aangeven wat voor een bijzondere bluesmuzikant hij is.

Kort daarna maakten twee bluesliefhebbers uit Wijk bij Duurstede kennis met deze indrukwekkende bluesmuzikant en spraken tegen elkaar de droom uit om deze man in ‘hun’ Wijkse Calypso theater te willen zien spelen. Een gesprek met de mannen van Blues in Wijk volgde en ook die waren laaiend enthousiast. Er werd een samenwerking gezocht met Esther van Bluesther Music Agency. Meteen geraakt door zijn muziek, volgde hierop al snel een ‘ja, doen!’. Na heel wat regelwerk achter de schermen is het in oktober zover en komt Kevin voor een korte toer naar Europa en kan Nederland kennis maken met deze muzikant.

Kevin is een muzikant (zang, mondharmonica en gitaar) die een mix maakt van serieuze muziek in combinatie met humor. In 2018 bracht Kevin Burt zijn debuut album ‘Heartland and Soul’ uit. Het album is opgenomen in de legendarische Greaseland studio.

Tijdens zijn eerste tour in Nederland zal Kevin zowel met band als solo optredens verzorgen. Met band zal Kevin Burt worden begeleid door Blind B’ (Bart Kamp-bas) & the Visionairs, bestaande uit Frank Duindam (drums), Richard van Bergen (gitaar) en Matthijs Stauttener (toetsen).

Tour periode: 18 t/m 27 oktober 2019:

18-10: Bock & Blues Almelo (met band)
19-10: Theater Calypso Wijk bij Duurstede (+ CD presentatie ‘Richville’)
20-10: Bluesnacht in Windheim, Petershagen (D) (solo)
23-10: BluesMoose Radio, Groesbeek (solo)
26-10: The Stubstitute, Ede (solo)
27-10: Live @ the BBC, Berkel-Enschot (besloten) (solo)

Kevin Burt @ IBC 2018:

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.