Nieuws van Steve Lukather

Toto Reunie in juli 2010
De Amerikaanse rockgroep Toto, bekend van hits als Africa en Rosanna, komt deze zomer (juli) weer bijeen voor een korte tour door Europa. De band eert hiermee bassist Mike Porcaro, die aan een spierziekte lijdt.

In de band zullen drie oprichters spelen, namelijk Steve Lukather, David Paich en Steve Porcaro. Ook Simon Phillips, die sinds 1992 bij de band speelde, en Joseph Williams, zanger van de band eind jaren ’80, zijn van de partij. De basgitaar zal worden bespeeld door Nathan East (bekend van o.a. Eric Clapton, Stevie Wonder, Phil Collins, Fourplay).

Steve Lukather

Steve Lukather krijgt Eddy Christiani Award
Ander nieuws van Steve Lukather is dat de Amerikaanse gitarist zaterdag 3 april in Vlissingen de Eddy Christiani Award 2010 uitgereikt krijgt!
De 52-jarige Lukather won eerder in zijn carrière vijf Grammy Awards.

Poppunt Zeeland kent de Eddy Christiani Award jaarlijks toe aan een gitarist die zijn sporen heeft verdiend binnen het internationale popcircuit. Het is voor het eerst dat een buitenlandse muzikant de prijs ontvangt. Eerder winnaars waren Leendert Haaksma (2006), Dany Lademacher (2007), Adrian Vandenberg (2008) en Jan Akkerman (2009).

Website Steve Lukather : www.stevelukather.net
Website Toto : www.toto99.com


Ook te lezen op Blues Magazine ...