Tony Vega
Cafe Cambrinus, Horst
5 november 2009

Tony Vega & Band

Door Leo Gabriels

Enkele dagen geleden kwam mij ter ore dat Tony Vega voor enkele concerten naar Nederland zou komen. Zelf ben ik in het bezit van twee mooie exemplaren van deze Texaan afkomstig uit Houston, “Tastes like love” (2004), en “Glory Baby” (2007). Op deze cd’s staan enkele nummers zoals ‘Automatic’ (wat wij kennen van Lester Butler , maar van Willie Love is , ‘Blackwater Roll’ dat weer wel van Lester Butler is en te vinden op het album “Glory Baby”. Het geeft wel een beetje aan wat voor stijl muziek je staat te wachten als je nog naar een van zijn concerten gaat. (zie www.bluesmagazine.nl/tony-vega-band-tour-2009)

Tony Vega & Band

Ik wist dus al wat mij te wachten stond , en als ik eerlijk ben moet ik bekennen dat ik zelfs gedacht had dat deze man niet meer in ons midden was!!! Dit i.v.m. de stilte rond Tony van ongeveer twee jaar. De reden was zei Tony , wat meer bij zijn gezin te willen zijn . Maar hij is weer terug! en hoe!!
In het begin was het nog een beetje wennen , maar er zat een stijgende lijn in het optreden . Zijn begeleiders Anne Maarten van Heuvelen (bas) en Theo Thumper (drums) die beide bekend zijn van Black Top en de Marble Tones verdienen ook zeer zeker een pluim , het was alsof ze al jaren met elkaar speelden. Dat het aansloeg bij het publiek was goed hoorbaar (klappen fluiten schreeuwen) en zeker in de tweede set waar Tony zijn gitaarspel tot een hoogtepunt bracht. Iedereen die aanwezig was in het café Cambrinus op de Venrayse weg 94 in Horst , wat zeer zeker de moeite waard is om eens te bezoeken! (zie www.cafe-cambrinus.nl ) heeft genoten ! niet alleen van de ik-weet-niet-hoeveel-soorten bier , de gezelligheid , gastvrijheid, maar zeer zeker van het prachtige optreden van Tony Vega!

Tony Vega & Band

Website Tony Vega : www.tonyvegaband.com


Ook op Blues Magazine ...