De legendarische Sir Tom Jones heeft geen enkele introductie nodig, maar zijn album ‘Praise And Blame’ des te meer. Dit is namelijk geen standaard Tom Jones album, ‘Praise And Blame’ is een album met prachtige American gospel, blues, traditional en country nummers, waaronder covers van nummers van artiesten als Bob Dylan, John Lee Hooker en Billy Joe Shaver. Alle nummers op dit album zijn persoonlijk uitgekozen door Tom Jones en producer Ethan Johns (bekend van zijn werk met onder andere Ryan Adams, Kings Of Leon, en Paolo Nutini). Het resultaat is een album dat nog beter te vergelijken is met prachtige albums als ‘Don’t Give Up On Me’ van Solomon Burke, ‘Raising Sand’ van Robert Plant en Alison Krauss of de American recordings van Johnny Cash, dan met welk ander Tom Jones album dan ook.

Vanaf vrijdag 23 juli 2010 ligt het gloednieuwe album van Tom Jones in de winkel: Praise & Blame. Jones maakt een stijlbreuk met z’n oude bekende hits; Praise & Blame is donker, melancholisch en bevat covers van onder andere Bob Dylan (What good am I) en John Lee Hooker (Burning hell), maar ook een aantal traditionals.

De 70-jarige Jones keert terug naar z’n roots: gospel, blues en country. Hij maakte zelf de vergelijking met Johnny Cash, en die is inderdaad niet vergezocht.

Tom Jones - Praise & Blame (CD)

Tom Jones
Praise & Blame

Format: CD
Label: Island Records
Release: juli 2010

Tracklist
1. What Good Am I?
2. Lord Help
3. Did Trouble Me
4. Strange Things
5. Burning Hell
6. If I Give My Soul
7. Don’t Knock
8. Nobody’s Fault But Mine
9. Didn’t It Rain
10. Ain’t No Grave
11. Run On
12. Praise & Blame

Op de website van Tom Jones zijn een aantal nummers hiervan te beluisteren.

Website Tom Jones : www.tomjones.com


Ook op Blues Magazine ...