Highlands Festival 2011

Geschreven door Jis de Kievit/Larock Records

Dat de succesvolle toer van afgelopen januari/februari snel een vervolg zou krijgen was bekend. Er stond al een optreden geboekt op het Highlands Festival in Amersfoort op 27 mei maar ook het succes van de uitgebrachte live CD “Hitting The Noot” was reden genoeg voor Sonny Hunt om weer af te reizen naar Nederland voor een 2e toer dit jaar. Boekingskantoor DDA Agency had gezorgd voor een vol programma en de band had er weer zin in.

Het werd een bewogen toer met veel hoogtepunten maar ook een gebeurtenis welke diepe indruk heeft gemaakt op de band en hun vaste aanhang. Bassist Dick Stam werd in de eerste week tijdens een optreden onwel en besloot die week verder niet te spelen. Zaterdag 4 juni kwam het bericht dat hij een hartinfarct had gehad en met spoed was geopereerd. Gelukkig is alles goed afgelopen maar het vergde wel wat improvisatie voor rest van de optredens. Eibe Gerhartl, bassist van de Leif de Leeuw band, verving Dick Stam als bassist en deed dit zeer verdienstelijk. Tot nu toe had Sonny Hunt alleen het nummer “Little Wing” gezongen maar moest er nu aan geloven. Samen met Rory de Kievit nam hij het grootste gedeelte van de zang voor zijn rekening en beide heren deden het prima. Alle optredens waren zeer druk bezocht en een compliment aan de band is wel op zijn plaats want ze hebben het enthousiaste publiek, ondanks de vervelende omstandigheden, wederom vermaakt met fantastische bluesr ock en briljant gitaar werk.

SONNY HUNT & THE DIRTY WHITE BOYS MET RORY DE KIEVIT EN LEIF DE LEEUW

Ook de geluidsmannen van Van Hooidonk geluid, Anton, Thomas en Wesley hebben er weer voor gezorgd dat alle optredens van prima geluid waren voorzien.
Absolute hoogtepunten van deze toer waren de optredens op het Highlands Festival en het Grolsch Internationaal Jazz Festival in Enschede. Dit laatste optreden was het slotakkoord van deze toer en mocht er aanvankelijk scepsis zijn geweest of deze band op een Jazz Festival thuishoort, dan is dat met dit optreden ontkracht. Een prachtig podium, goed geluid, mooi weer en veel publiek dus een heerlijke entourage om de toer te eindigen. En dat hebben ze met verve gedaan. Het publiek was laaiend enthousiast en we weten zeker dat Sonny Hunt & DWB, samen met Rory de Kievit en Leif de Leeuw alweer denken aan een volgende toer. Deze staat gepland in maart 2012!

Klik op de volgende link voor een reactie van de 13 jarige Joris Effing over het optreden op het Grolsch Internationaal Jazz Festival te Enschede.
http://www.twenteuitdekunst.nl/muziek-jazzfestival/sonny-hunt-een-feest-voor-oog-en-oor

De cd “Hitting The Noot” te bestellen of downloaden op:
www.thedirtywhiteboys.com

Boekingen:
DDA Agency
www.ddaagency.nl
tel.nr. +31(0)345 558 567
[email protected]


Ook op Blues Magazine ...