Tiny Legs Tim

Met het unaniem geprezen debuut ‘ONE MAN BLUES’ en het even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ verdiende Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. Eind februari 2015 verschijnt zijn 3de full album ‘STEPPING UP’.

Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische triller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

‘I live in the heart of the city, but I used to be a country man’ De openingszin van Stepping Up zet de luisteraar meteen op het juiste spoor. Waar de vorige albums de sfeer van de akoestische delta blues in zich droegen is het nieuwe album doordrongen van een stedelijke Rhythm & Blues sound met invloeden van Swamp, Boogie en New Orleans.

Voor Tiny Legs Tim is de Blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. In het nieuwe album staat deze positieve en relativerende kracht opnieuw centraal. De 10 originele songs met respect voor de bluestraditie ademen een herwonnen geloof in het leven en de liefde uit.

Op ‘STEPPING UP’ wordt Tiny Legs Tim bijgestaan door Frederik Vanden Berghe (Arno, Trixie Whitley) op drums, René Stock (Electric Kings) op bas en Steven Troch op harmonica (Fried Bourbon, King of Swing 2011). Bij de opnames werd resoluut gekozen voor een live approach om de organische en authentieke sound, die zo eigen is aan de concerten van Tiny Legs Tim, te bewaren.

TINY LEGS TIM – Stepping Up

Label: Sing My Title
Release: 27 februari 2015

Tracklist

Heart Of The City
Stepping Up
I Got Something
Keep Me Satisfied
Big City Blues
Get It Back
Walk With The Devil
So Long So Long
When I’m Gone
If & Why

STEPPING UP RELEASE SHOWS

27/02/15 AB, Brussel

13/03/15 4AD, Diksmuide
19/03/15 De Warande, Turnhout

09/04/15 Nijdrop, Opwijk
11/04/15 De Lane, Oostburg, NL
25/04/15 N9, Eeklo

10/05/15 Eupen Music Marathon

13/05/15 De Roma, Antwerpen (solo)
25/05/15 Banana Peel, Ruiselede

Meer info en concert data op www.tinylegstim.com

“Tiny Legs Tim vergast zijn publiek op Delta blues die uit een ander tijdvak lijkt te komen en tot op kniehoogte in de Mississipi staat “
(Cutting Edge)

“Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!” (Roland Van Campenhout)

“We zijn bij Rootstime al langer overtuigd van ’s mans talent en onze honger naar zijn volgende release is alleen maar groter geworden” (ROOTSTIME)


Ook op Blues Magazine ...