Op 24 november brengt Tiny Legs Tim een nieuwe plaat uit. Het is een live-album dat werd opgenomen tijdens zijn show op de Gentse Feesten (het grootste stadsfestival van België). Zijn vorige album dateert van februari 2017 en dat werd onder meer opgepikt door Radio 1 in Vlaanderen en kreeg positieve recensies in Humo en De Morgen en ook hier op BluesMagazine.nl

TINY LEGS TIM LIVE AT SINT-JACOBS

New TINY LEGS TIM album – LIVE AT SINT-JACOBS Out on NOVEMBER 24th 2017

De Gentse bluesmuzikant Tiny Legs Tim is verheugd om vrij snel na de bijzonder warm onthaalde plaat ‘Melodium Rag’ (verschenen in februari 2017) opnieuw een release voor te stellen. ‘Live At Sint-Jacobs’ – zijn vijfde album, intussen – is opgenomen tijdens de Gentse Feesten en biedt een ruime greep uit het 2,5 uur durende concert van Tim en zijn schitterende band op het groot podium van Sint-Jacobs op 16 juli 2016. Een momentopname om te koesteren!

Tiny Legs Tim in topvorm nabij Het Trefpunt, het hart en de bakermat van de Gentse Feesten!

Het optreden als headliner op het podium van Sint-Jacobs vormde het orgelpunt van de lange weg die Tim tot dan (al) had afgelegd. Tiny Legs Tim was in oorsprong een one-man-band die gaandeweg – via voorprogramma’s van o.a. Pete Doherty, Richard Thompson, John Mayall, Bombino – evolueerde tot een solide live act. ‘Live At Sint-Jacobs’ presenteert een zelfverzekerde artiest die samen met zijn groep geniet van de chemie die die avond in de lucht hing.

Het bruisende concert op Sint-Jacobs volgde anderhalf jaar na de release van Tim zijn derde album ‘Stepping Up’ (2015). Door de vele binnen- en buitenlandse optredens die vooraf gingen aan de live-opname (Dranouter, Blues Peer, EBC in Italië, AB, 4ad, Ribs & Blues, Eurosonic, Hoogtevrees, Sniester,…) hoor je een gerodeerde bluesact op het nieuwe album. De vele kilometers on the road samen met Steven Troch (mondharmonica), drummer Frederik Van den Berghe en contrabassist Karel Algoed werpen hun vruchten af. ‘Live At Sint-Jacobs’ staat vol energieke en swingende muziek. “Tiny Legs Tim wint twee uur durende thuismatch op Sint- Jacobs”, aldus Het Nieuwsblad.

De Gentse artiest Tiny Legs Tim is één van de belangrijkste gangmakers van de Gentse Blues Scene. Hij is de medeorganisator van het Missy Sippy Blues & Roots Festival en is tevens een van de bezielers van de blues jams en clubconcerten die plaats vinden in de Missy Sippy Blues & Roots Club. Het mag duidelijk zijn: Tiny Legs Tim is een blijver in het blues & rootscircuit.

Tiny Legs Tim – Live At Sint-Jacobs

Tracks
01 – Stepping Up
02 – When I Fall
03 – Get It Back
04 – Heart Of The City
05 – Can’t Win Them All
06 – Big City Blues
07 – Keep Me Satisfied
08 – Evil
09 – I Got Something

Recorded Live on July 16 2016 at Sint-Jacobs, Trefpunt Festival, Gentse Feesten, Ghent, Belgium

Guitar & Vocals: Tiny Legs Tim
Harmonica: Steven Troch
Double Bass: Karel Algoed
Drums: Frederik Van den Berghe

Tiny Legs Tim – Live in concert

01 December 2017 – De Top – Bemmel, NL
16 Februari 2018 – De Amer – Amen, NL


Ook op Blues Magazine ...