Timo Gross Band
14 maart 2010
Bluescafe, Apeldoorn

Tekst en Videos ingestuurd door William Lindner

Timo Gross geeft zijn visite kaartje af!

Wekelijks ontvang ik van eigenaar Jan Kerseboom van het Bluescafe zijn Nieuwsbrieven met aankomende optredens.
Afgelopen zondag middag was er een Concert van Timo Gross en zijn Band.Een Concert met vrij toegang. Ik dacht Gratis? Is het wel wat? Nou wil niet altijd zeggen dat alles wat Jan gratis aanbied niet goed is in het Bluescafe In tegendeel!.
Toch nog even de website van Timo Gross en youtube geraadpleegd.
En moet zeggen zag er veelbelovend uit. Iemand die reeds een aantal cds op zijn naam heeft staan waaronder zijn deze maand uitgegeven LIVE CD: Road Worn(2010) (waarop nrs te vinden zijn van zijn eerder uitgebrachte studio CDs) allen met lovende kritieken.

Daarnaast ook een vorige jaar uitgebrachte CD “The Vineyard Sessions”(2009) . Een muzikaal project met akoestische nrs waarop Timo Gross is te beluisteren met de bekende Duitse (Blues) Gitaristen: Gregor Hilden: www.gregorhilden.de en Richie Arndt : www.richiearndt.de

Een mooi optreden van dit Trio is in onderstaande Video-box te bekijken.

Gross, Arndt, Hilden – “Vineyard Sessions”

Mede met Henrik Freischlader (die we hopelijk binnenkort rond oktober in Nederland kunnen verwachten met optredens) Cds in mijn achterhoofd en wat ik zag op YouTube dus alsnog richting mijn Hotspot in mijn woonplaats Apeldoorn : Bluescafe Apeldoorn.
Was echt benieuwd wat onze ooster buren LIVE aan “German Blues” zouden brengen.

Voor een zondagmiddag niet echt druk in het gezellige Bluescafe. Rond half zes was het eindelijk zover.

Timo Gross en zijn band betraden het podium. In tegenstelling tot het beeld wat ik van Timo had zag hij er toch anders uit dan op zijn CD Desire. Minder “Glossy” . En was het meer de TimoGross zoals op de achterkant van de CD : Echte doorleefde Blues Kop
In de Pauze wist hij me te vertellen op mijn vraag over deze 2 verschillende “uiterlijkheden” op de CD “Desire”.dat de foto van de CD Cover gemaakt was door een goede vriend van hem die met name “Glossy” foto’s maakt voor bekende Porno Bladen. Enfin zo word je op het verkeerde been gezet he LOL. Zal wel met Marketing strategie te maken hebben. Oogt wel lekker waarschijnlijk in de CD bak voor de Dames dus? ;-)

Terug naar de muziek. De TIMO GROSS Band bestaat naast Timo Gross(gitaar zang) uit:
Frowin Ickler: Bass(back Vocals), En
Michael Siegwart (drums)

Al bij het openingsnummer kreeg ik een heerlijk warm gevoel.
Heerlijke strakke vette Blues(rock). Prima Gitaar spel van Timo wat me enigszins deed denken aan de stijl van Henrik Freischlader . Maar met een eigen persoonlijke touch. Timo speelde verschillende nrs van o.m zijn Cds. Desire(2008),Travellin'(2007),Down to the Delta(2005)
Waaronder een mooi akoestisch nummer op steel gitaar van het titel nr van zijn CD “Desire”
Bovendien gaf het voldoende ruimte aan met name bass man Frowin Ickler om zijn bass kunsten te vertonen in een lekkere Bass solo.(zie een impressie in bijgaande video-box)
Verder heerlijke (delta) Blues met onder meer het Titel nr Nummer ” Down To The Delta” van zijn Debuut CD : Down to the Delta”.
Naast eigen nummers zoals “Lovesick” ook covers als “Further on up the road” en “All your Love”. Mooi strak gespeelde Blues met prima (solo)gitaar spel van Timo Gross, Frowin Ickler op de bass en Michael Siegwart op drums.

Halverwege de eerste set van de Band ontlokte het eigenaar Jan Kerseboom terecht de opmerking richting het aanwezige publiek: “Dit is toch “Rete Goed! He Lui!”
Inderdaad Jan… Timo Gross and Band gaven afgelopen zondag hun Viste kaartje af!
In ieder geval heeft Jan Kerseboom plannen Timo Gross en zijn Band terug te halen voor een optreden maar dan voor een zaterdag avond. Hou dus de agenda van het Bluescafe in de gaten!

Nu nog uitkijken naar een optreden van Henrik Freischlader dit jaar…

Hieronder een Video- Impressie van het optreden:

TIMO GROSS LIVE @ Bluescafe Apeldoorn 14-03-2010

Links
www.timogross.com
www.myspace.com/timogross
www.bluescafe.nl


Ook op Blues Magazine ...