Thorbjorn Risager – “Track Record”

Artiest: Thorbjorn Risager
Label: Cope records
Format: CD
Datum release: februari 2010

Thorbjorn Risager - Track Record (CD)

De Deense zanger en gitarist Thorbjorn Risager heeft er toch moeite mee om in onze streken bekend te worden, en ik zou het hem dat zo gunnen allemaal, want onze vriend verdiend dat gewoon dubbel en dwars. Het is inmiddels al zijn vijfde album en eindelijk komt hij dan weer naar Nederland, en wel op het Moulin Blues festival, dus dat is goed te noemen. Nou, ik kan U ook echt melden dat deze man echt wel wat kan hoor. Een pracht strot ala Billy Price, die soult Funkt, Bluesed alsof zijn leven er van af hangt. Daarnaast ook nog eens een uitstekende gitarist, die menig mooi loopje etaleert in de diverse songs. Ja U hoort het al, ik ben echt een fan van hem, en Live is deze man met uitmuntende band niet te versmaden, dus dat wordt een groot feest denk ik.

Denk Band met Blazers e.d. het knalt af en toe je speakers uit, en swingt als de neten, en toch is dit album wat meer traditioneler dan de vorige, hoewel er toch ook wel weer gelukkig de nodige Soul in zit. Rauwe stem combineren met Funky, Soul, Jazzy, en Blues licks, wat wil je dan nog meer. Nou vooral luisteren naar dit album. Laat je verrassen en wie weet uitnodigen tot een dansje van je partner of zo, altijd leuk. Kijken we even naar de tracks- Opener traditioneel Bluesrock nummer met Soul items/ lekker rauw, Baby Please/ een cover van Williams, maar wel op een heel eigen manier vorm gegeven, Let´s Go down, min of meer een Funky Stuf track, met een Rumble inslag, en een zang partij waar ik dan niet meteen van overeind ga zitten, maar wel een die blijft hangen.

You Walked Right in/ Bluesrock van Formaat ala Mississippi invloeden. Dan 7 Steps To Heaven/Jump and Jive en heerlijk om op los te gaan, met weer die lekkere solo´s van Risager en die strot, om verliefd op te worden gewoon. Het volgende nummer is een ballade in de beste Soul Traditie, en is getiteld Stand Beside me, en ook een van de lievelingen van mij dus. Eyes That Turned Away ,Blues track met venijnige riffs and ronkend Hammond er in. Nou, vooruit, tenslotte dan not een beetje Latin en rock invloeden in Rhytms Of The Night.

Ja vrienden, een belevenis wederom deze nieuwe schijf, en van mij mag deze man ons blijven verrassen, en ook al kennen jullie hem misschien nog niet echt heel goed, heb je de kans/ GAAT HEM ZIEN / Moulin Blues dus o.a. Swing it out en heel erg genieten gewoon!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Rock ´n Roll Ride
02. Baby Please Don´t Go
03. Let´s Go Down
04. You Walked Right In
05. 7 Steps To Heaven
06. Stand Beside Me
07. Eyes That Turned Away
08. Rhytms Of The Night
09. I´ll Be Moving On
10. Bells Of Joy

Website Thorbjorn Risager : www.risager.info | www.myspace.com/thorbjornrisager


Ook op Blues Magazine ...