Verslag en foto’s concert The White Buffalo vrijdagavond 07 juli 2023 TivoliVredenburg, Utrecht, Zaal Ronda.

The White Buffalo concert foto TivoliVredenburg, Utrecht 7 juli 2023

The White Buffalo

Support: L.A. Edwards

7 juli 2023
TivoliVredenburg, Utrecht

Tekst & Foto’s: Johan Breij. Voor meer foto’s zie fotoalbum The White Buffalo.

In 2017 heb ik actief kennis mogen maken met The White Buffalo, ik heb deze band toen wederom voor BluesMagazine mogen verslaan, zie verslag. Dit was in Keulen Duitsland bij het podium Gloria, Ik was direct fan, in 2017 hadden nog maar weinige van The White Buffalo gehoord, althans echt bekend waren ze hier nog niet. Er waren in 2017 dan ook geen optredens in Nederland gepland.
Enige tijd later is dit veranderd, nu is The White Buffalo niet meer weg te denken bij diverse Nederlandse podia en festivals.

The White Buffalo

Afgelopen vrijdagavond heb ik een bezoek mogen brengen aan een optreden van The White Buffalo in Tivoli Utrecht de band bestaande uit Jake Smith de leadzanger, Christopher Hoffee gitaar en toetsen en Matt Lynott “de drummachine” zijn absolute power drummer, met zijn ongelofelijke slagkracht.

L.A. Edwards

Als support act was de Amerikaanse band L.A. Edwards, zij brachten een aantal mooie nummers ten gehore met de voor mij typische sound uit Californië, mooi, rustig subtiel en ook persoonlijk.

The White Buffalo, bij meerdere mensen bekend door zijn muziek die hij speelde voor de televisie serie Sons of Anarchy is inmiddels wel uitgegroeid naar een naam die vele muziekliefhebbers kennen.
Zijn mooie zware bariton stem klinkt voor mij persoonlijk ontzettend OER, dit is waar muziek en zang voor gemaakt zijn, zo mooi en puur, zijn muziek is mooi, puur, rustgevend bij een groot aantal nummers en toch ook weer lekker als de up tempo nummers aan bod komen.

The White Buffalo

Als mensen mij vragen waar ik zijn muziek het beste mee kan vergelijken noem ik eigenlijk altijd de naam van Eddie Vedder en zijn band Pearle Jam, ook de namen van Bob Dylan en Leonard Cohen komen vaak voorbij. Zijn genre kun je ook omschrijven als rootsrock, country en folk achtige invloeden deze zijn duidelijk te horen.

Come Joint the Murder
Oh Darlin’What Have I Done
Highwayman
Wish It Was True
I Am the Moon
The Woods
Into the Sun
The Whistler
Damned
House Of Pain
Set My Body Free
Black & Blue

The White Buffalo

Deze en nog veel andere pareltjes werden er gespeeld tijdens het concert in de Ronda zaal van Tivoli Utrecht wat stijf uitverkocht was trouwens. Je hoort veel mensen mee neuriën en zingen, de fans variëren in alle leeftijdsgroepen, opvallend veel bezoekers van zo rond de dertig jaar, deze leeftijdsgroep geniet er zichtbaar van.
Hoe later het wordt hoe uitzinniger iedereen, ook alle bandleden zijn inmiddels lekker los gekomen en de spetters vliegen er dan ook van af, Matt met zijn ongelofelijke slagkracht kan zo hard maar tevens ook subtiel met power spelen, zo strak waar hij ook bij het publiek om bekend staat. Christopher die met zijn gitaar prachtig improviseert tijdens het optreden, van rechts naar links zich over het podium begeeft, in één woord, geweldig..! Het publiek is blij en geniet alleen maar meer hoe later het wordt…

The White Buffalo

Na diverse toegiften te hebben gespeeld, voornamelijk solo is er een einde gekomen aan een geweldige avond waarvan ik alleen maar kan zeggen dat deze zeer geslaagd was en ik met een ontzettend tevreden gevoel weer naar buiten ging, terug in de werkelijkheid in het drukke centrum van Utrecht.

The White Buffalo

L.A. Edwards


Ook op Blues Magazine ...