Foto The Weight Band - World Gone Mad (Nu ook op LP!)

The Weight Band – World Gone Mad
Format: LP / Label: Continental Record Services
Releasedatum: 2019

MEI 2019: EUROPEES DEBUUT VAN THE WEIGHT BAND met optredens in Amsterdam, Groningen, Ospel, Sint-Niklaas, Rijkevorsel (uitverkocht) en Leuven

The Weight Band nam met WORLD GONE MAD misschien wel de beste CD op die THE BAND niet maakte. En eigenlijk mag geen andere band dat met zoveel recht doen. De band ontstond toen Jim Weider en Randy Ciarlante (beide lid geweest van The Band) in de befaamde Levon Helm Barn samen met o.a. Garth Hudson “ Songs of the Band”  speelden en geïnspireerd werden om het erfgoed van die legendarische The Band sound voort te laten leven.

Inmiddels bestaat The Weight Band uit vooral muzikanten die in The Band of The Levon Helm Band of in de periferie daarvan met muzikanten als Garth Hudson en Rick Danko hebben gespeeld. En met The World Gone Mad leverden ze vorig jaar een veelgeprezen CD af.


In hun live shows speelt The Weight Band nog steeds klassiekers van The Band, maar ook originals die allemaal recht doen aan de Woodstock Sound waar The Band het patent op had.

Lees hier waarom Robert Tilli namens Sugar Mountain denkt dat de optredens van The Weight Band  een feestje gaan worden.

Tourdata:
03.05 – De Casino, St. Niklaas (BE)
04.05 – Moulin Blues, Ospel
05.05 – Paradiso, Amsterdam
08.05 – Nell`s Jazz & Blues, London (UK)
09.05 – Het Depot, Leuven (BE)
10.05 – De Slinger, Rijkevorsel (BE) (uitverkocht)
11.05 –  Rhythm & Blues Night, Groningen

Website: The Weight Band


Ook op Blues Magazine ...